A visszapillantó tükör bánta
Fotó: Illusztráció

Garázdaság és rongálás miatt kell fizetnie két 21 éves fiatalnak, akik egy közlekedési konfliktus miatt, dühükben törték le egy kisteherautó visszapillantó tükrét.

Az eset még tavaly ősszel történt, amikor a sértett egy kistehergépkocsival Nyírszőlő felől Nyíregyházára közlekedett. Ezen az útszakaszon közlekedési konfliktusba keveredett a gyanúsítottakkal, akik ezért meg akarták állítani, és számon kérni. Mivel a sértett semmilyen közlekedési szabály megsértését nem észlelte, nem állt meg, hanem tovább közlekedett.

A fiatalok követték őt Nyíregyházára egy benzinkútig, itt a sértett mögé leparkoltak, majd odamentek a személygépkocsijához, ahol indulatosan kiabálni, fenyegetőzni, mutogatni kezdtek a gépjárműben ülő ijedt férfi felé.

Miután látták, hogy a sértett nem száll ki az autóból, megpróbálták a gépjármű ajtaját kinyitni, majd dühösen többször ráütöttek az autó visszapillantó tükrére, és letörték azt, ezzel több, mint 150.000,-Ft rongálási kárt okoztak.

A büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett fiatalemberekkel szemben – figyelemmel arra, hogy a kárt hajlandóak megtéríteni – az ügyészség nem emelt vádat, hanem 6 hónapra az eljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítő elé utalta. Amennyiben a gyanúsítottak a kárt megtérítik, az ügyészség az eljárást megszünteti.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség