A világbajnokság lesz a főversenye Helebrandt Máténak

Bízik abban, hogy ott lehet majd a Budapesti Atlétikai Világbajnokságon Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló a világranglistán az első negyvenben van, így jó esélye van arra, hogy kvalifikálja magát a VB-re. 

Bár a világbajnoki kvalifikációs szintidőtől elmaradt, így is nyerte a magyar bajnokságot 35 km-en Helebrandt Máté legutóbb a dudincei nemzetközi versenyen. A nyíregyházi gyalogló jó formában állt rajthoz, de nehéz körülményeket között kellett teljesíteni a távot, és csak hárman értek célba szintidőn belül. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője még a tavalyi év végén sérüléssel bajlódott, és sérv miatt meg is kellett operálni, így fokozatosan növelhették a terhelést. Úgy tűnik az edzőtábor viszont jól sikerült. 

- Portugáliában jól sikerült a felkészülés, szerencsére a műtét után egyáltalán nem éreztem fájdalmat, így remélem sérülés nem hátráltat majd tavasszal - mondta Helebrandt Máté. 

A világbajnokságra a világranglista helyezések alapján is ki lehet jutni, az első ötvenben kell lennie a nyíregyházi sportolónak. Jelenleg az első negyven tagja, így Pokrovenszki József edzővel úgy döntöttek, újabb 35 km-es kvalifikációs versenyen már nem indul Helebrandt Máté, a békéscsabai 20 km-es bajnokság mellett még egy rövidebb viadal szerepel a tervezett programban. Augusztusban pedig ha minden jól alakul, a nyíregyházi gyalogló is ott lehet a hazai rendezésű világbajnokságon, mely minden magyar sportoló számára nagy élmény lehet.