A Tigrisek is segítették a Gladiátorokat - Zajlik az amerikai futball bajnokság

Vasárnap a DEAC Gladiators első idei meccsén nyolcpontos vereséget szenvedett a Budapest Wolves 2 vendégeként. Fontos megmozdulásokban segítettek a Nyíregyháza Tigers játékosai. 

Az első negyedben Molnár Gábor irányító labdavesztését követően egy Tigers-védőé volt a meccs első fontos megmozdulása Laczják Attila mínuszos szerelésével. Bár szép pillanat volt, ám ezután a Czirók Márton touchdown elkapását nem tudta megakadályozni a védelem (7-0). A folytatásban megvolt a lehetőség az egyenlítésre, de nem sikerült az end zone előtt negyedik kísérletre TD-t szerezni. Ezt pedig ismét kihasználták a vendáglátók és Flaskay Máté elkapásával megduplázták előnyüket (15-0). A második negyed elején Boruzs Kevin elkapásával ugyan sikerült faragni a hátrányon, de Czirók újabb touchdowjával visszaállt a két labdabirtoklásnyi hátrány (22-6). Még volt esély a félidő vége előtt a pontszerzésre, többek között Román Dávidnak volt egy nagy elkapása, amivel közelebb került a Gladiators a végzónához, de a végül a pontszerző területen belül Lennox Green nem tudta megtartani a labdát az elkapásnál, így maradt a szünetre a 22-6.

A második félidőben a gladiátorok játéka sokat javult mindkét oldalon. Ehhez a tigrisek is nagyban hozzájárultak Laczják Attila és Mihalik György keménynél keményebb szerelésekkel, utóbbi több passzsiettetéssel is segítette a DEAC-ot, de az első idényét futó Gyarmati Csaba, valamint a defensive backeknél fontos szerepet játszó Béres Máté is több akciót állított meg. A támadó oldalon pedig szoros emberfogásban Erdélyi Áronnak volt egy óriási elkapása. Ez a jó pozíció pedig előkészítette a következő DEAC-touchdownt, amit Lennox Green hozott össze (22-14). Az egyre jobban működő passzjáték annak volt még köszönhető, hogy az irányító sokszor rengeteg időt kapott arra, hogy célpontjait keresse. Ezt a munkát segítette Axman Andor és Sőrés László a támadófalban. Az utolsó negyedben Mihaliknak volt egy nagyon fontos megmozdulása, hiszen negyedik kísérletre ütött le egy Wolves-átadást megállítva ezzel a hazaiak előrehaladását. Az offenseben pedig a törött ujjal játszó Török Pál villogtatta meg tudását kétszer is egy-egy sokyardos elkapással. Újabb pontszerzés a végén azonban nem történt, így nem sikerült hosszabbításra menteni a párharcot, ami 22-14-es vereséggel végződött. Nem indult jól a találkozó, de a második félidőben egy sokkal összeszedettebb és összeszokottabb csapat benyomását keltette a DEAC Gladiators.

Budapest Wolves 2 – DEAC Gladiators 22-14 (15-0, 7-6, 0-8, 0-0)
Pontszerzők: Czirók Márton 2 TD, Flaskay Máté 1 TD, Czirók Márton 1 PAT, Szabó Gergő 2 XP, illetve Boruzs Kevin, Lennox Green 1-1 TD, Gyarmati Patrik 1 PAT

A Nyíregyháza Tigers szeptember 27-én toborzót tart az Mg pályán. 

Fotók: Szolnoki Annamária

Forrás: nyiregyhazatigers.hu