A Temetkezési Kft. arra kéri a hozzátartozókat, hogy viseljenek maszkot a sírkertekben

Tisztelt Emlékező Hozzátartozók!

Mindenszentek és halottak napja közeledtével egyre többen keresik fel a sírkerteket, hogy mécsest gyújtsanak és virágokat helyezzenek el az elhunyt szeretteik sírjánál, így emlékezve szeretteikre és leróják kegyeletüket. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. a Nyíregyháza Megyei Jogú Város fenntartásában lévő temetők üzemeltetőjeként felkéri a tisztelt emlékező temetőlátogatókat, hozzátartozókat, hogy a sírkertek közösségi terein, közlekedőútjain – amennyiben a 1,5 méteres védőtávolság nem tartható – a jogszabályban meghatározott maszkot a fertőzésveszély, illetve a járvány további terjedésének enyhítése érdekében viselni szíveskedjenek.

 

Csak egészségesen

 

Az emlékezés meghittsége, zavartalansága közös érdekünk, ezért kérjük, hogy a sírgondozásból keletkező hulladékot a parcella szélén lévő tárolóba gyűjtsék, valamint körültekintően helyezzék el a gyertyákat, mécseseket, hogy ne okozzanak tüzet. Lehetőség szerint biztosítsanak kíséretet idős szeretteiknek. Amennyiben fertőzés bármely tüneteit észlelik magukon, akkor kérjük, hogy jelen járványhelyzetben ne keressék fel a sírkerteket. Mindannyiunk egészsége megóvása érdekében kérjük a fentiek szíves betartását, megértését köszönjük.

 

Ingyenes behajtás kora délelőtt

 

Társaságunk a korábbi évek gyakorlatának megfelelően mindenszentek napján, azaz 2020. november 1-jén személygépjárművek részére ingyenes behajtást biztosít 7:00 és 10:00 között azzal a feltétellel, hogy a későbbi zsúfoltság érdekében, hogy 11:00-ig a gépjárműveknek el kell hagyni a temető területét. Társaságunk ezzel a gesztussal kívánja biztosítani az idősek, mozgássérültek számára kegyeletük leróvásának feltételeit, hogy azok is eljuthassanak a sírkertekbe, akik ezt gyalogosan ebben az időszakban nem tudják megtenni.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft.