Látványos verseny útlezárásokkal Nyíregyházán: jön a Rally Európa-bajnokság
Jövő héten látványos verseny útlezárásokkal Nyíregyházán: jön a Rally Európa-bajnokság

Lezárult a nevezés az idei Rally Hungaryra, a tavalyinál is több nevező és ezzel együtt komolyabb mezőny érkezik jövő héten Nyíregyházára. Bár nem itt fog eldőlni a bajnokság, a szervezők ígérik, ennek ellenére is izgalmas csatákat láthatunk majd.

Mint már többször is beszámoltunk róla, Portugália után, november 6–8. között Magyarország ad otthont a Rally Európa-bajnokság következő állomásának, ezúttal is nyíregyházi központtal. A verseny most is három napig tart majd, az útvonala pedig a tavalyi versenyhez hasonló lesz – tájékoztatta a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét Őry Tamás, a verseny promótere, aki hozzátette, mivel belvárosi gyorsasági futam is lesz, ezért forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra kell majd számítani.

Zárva lesz a piac

A szervizparknak a Nyíregyháza, Tokaji út 4. szám alatt található Vásártér – Nagybani és Zöldségpiac – területe ad otthont, ezért 2020. november 2-tõl 6-ig a Zöldség-Gyümölcs Nagybani piacot a NYÍRVV Nonprofit Kft. az Állatvásár (Acél u. felőli kapu) területén rendezi meg. A szervizpark idén nézőktől elzárt terület lesz.

2020. november 7-én és 8-án a teljes Vásártér (Nyíregyháza, Tokaji út 4.), azaz az Iparcikkpiac, a Zöldség-Gyümölcs Nagybani piac és az Autóvásár zárva tart.

A Rally Hungary 2020 ERC futam idén is pénteken kezdődik, méghozzá 17:55-kor egy rajtceremóniával a Kossuth téren. Ezt követi majd egy szuperspeciál a Rabócsi Ringen, majd a hétvége során a Zemplénben és a Tokaji borvidéken mérkőznek meg egymással a párosok, egy belvárosi gyorsaságival megfűszerezve vasárnap negyed 12-tõl Nyíregyháza utcáin. A kormányrendelet értelmében kötelező lesz a maszkviselés a verseny mindhárom napján.

A belvárosi gyorsasági szakasz a Kálmán utcából startol el. Ezt követően folytatódik a Béla utcában, majd egy nagy kanyarral rátér a Szent István utcára, érinti a Luther házat, egy újabb nagy kanyart követően következik az Iskola utca és az Országzászló tér. A Kálvin tér érintését követően fordulnak rá a versenyzők a Zrínyi Ilona utcára. Következik a Luther utca, és végül a Bocskai utca hosszabb szakaszának teljesítését követően érnek be a célba.

Csütörtökön pályabejárás

A Rally Hungary Európa-bajnokság miatt jövő héten forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra kell számítani az érintett útszakaszokon (térképen mutatjuk) a következő időpontokban:

csütörtökön 19:00–22:30 között pályabejárás miatt,

vasárnap 6:30–15:30 között belvárosi gyorsasági miatt.

Látványos nézői pontok

A szervezők azt mondják, várhatóan az Országzászló térnél lesznek a leglátványosabb, legizgalmasabb nézõi pontok, hiszen ott fordulnak majd meg középen a raliautók, de szintén ilyen a Mustárház környéke is. A Kossuth téren pedig a dobogót állítják fel.

Szurkolói pontok (a térképen sárga színnel jelölve):

– Kossuth tér

– Bocskai utca

– Zrínyi Ilona utca

– Országzászló tér

– Luther utca

További részletekért kövessék figyelemmel a nyir­egy­haza.hu weboldalt.