A tél első napján többfelé kisüt a nap
Fotó: Illusztráció

A térségünk közelében örvénylő mediterrán ciklon még egy darabig hatással lehet időjárásunkra. Csütörtökön ugyan átmenetileg megnyugszik az idő, azonban péntektől tovább folytatódik a változékony idő.

Az ország délnyugati felén erősen felhős idő várható, ott kora délelőttig még gyenge eső előfordulhat, másutt változóan felhős, napos idő várható, főleg fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd délutántól felhősödés kezdődik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. Késő este -2 és +4 fok valószínű.

Estére erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az ország északi, északkeleti felében az éjszaka első felében még lehetnek kevésbé felhős körzetek. Egy mediterrán ciklon csapadékzónája közelíti meg hazánkat, amiből főleg a délnyugati harmadban lehet csapadék, ami zömében gyenge eső lesz, de a nyugati határ felé haladva nő a halmazállapot-váltás esélye. Az északkeleti szél jobbára mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul, de a délnyugati országrészben lehet ennél melegebb is.

 

Forrás: hirado.hu