A Távhőszolgáltatás Napja

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a nap célja a városlakók figyelmét felhívni arra, hogy a távhő egy tiszta energia, hiszen a szolgáltatás során a lakókörnyezetet nem szennyezik. A hőtermelés az erőműben történik, szabályozott tüzelőberendezésekkel, hatóságilag vizsgált E-missziós érték mellett. A távhő hőhordozó közege a víz, így a fűtött épületeken kémények sincsenek.
A távhőszolgáltató cég ügyfélszolgálatán Tarczy Gyula, az idén 30 éves Nyíregyházi Televízió főszerkesztője segítette a pultban dolgozók munkáját, az ügyeiket intézők ajándékot is kaptak.

KÖRNYEZETISMERET-ÓRÁK AJÁNDÉKOKKAL

A Nyírtávhő Kft. szakemberei rendhagyó környezetismeret-órákat is tartottak három nyíregyházi általános iskola tanulóinak. A gyerekek megismerhették a környezetvédő távhőszolgáltatást és hőközpont-látogatáson vehettek részt. Az általános iskolások az órákon választ kaphattak a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseikre, a cég munkatársai emellett nyírtávhős ajándékokkal, tollal és órarenddel kedveskedtek a diákoknak.

Szoboszlai Tibor