A Szpari a 8. legnépszerűbb klub az országban

 

Különleges meccsnek ígérkezik vasárnap a Szpari-Békéscsaba összecsapás. A nyíregyházi védelem nagy része ugyanis békési származású, A két szurkolótábor is jó viszonyban van, több alkalommal előfordult, hogy riválisok ellen segítették a másik tábort, vagy éppen szurkolói focitornán vettek részt. Most is úgy döntöttek, egy szektorban, egymás mellett buzdítják majd kedvenceiket.
A hétvégén 29. alkalommal találkozik egymással a Nyíregyháza Spartacus és a Békéscsaba. Az NB-I-ben és az NB-II-ben is jobb eddig a Nyíregyháza mérlege, az utolsó meccsen viszont májusban döntetlen lett a végeredmény a Városi Stadionban. A vezetés abban bízik, most megszerzi a 3 pontot a Szpari.

- Az elmúlt mérkőzéseken nem szereztünk akciógólt, pedig a helyzeteink a Kisvárda és a Cegléd ellen is megvoltak. Az edzéseken pedig erre nagy hangsúlyt fektetünk, ki is dolgozzuk a lehetőségeket, de jobbal kell koncentrálni a befejezésnél – mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A Szpari U19-es csapatára is rangadó vár. Az együttes a második helyen áll a bajnokságban, és a negyedik Újpest otthonába látogat.

- Csak egy pont a különbség a két csapat között, így nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk pontokat szerezni Újpesten – mondta Révész Csaba a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője.

A nyíregyházi fiatalok közül többen már együtt készülhettek a felnőtt csapattal, sőt edzőmérkőzésen be is mutatkozhattak a Spartacusban. A cél, az, hogy a jövőben minél több saját nevelésű fiatal kerüljön a felnőtt kerethez.

A napokban elkészült az a rangsor, melynél az őszi nézőszámokat vették alapul. A labdarúgás mellett a kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong egyesületeket vizsgálták. A táblázat 8. helyén található a Nyíregyháza Spartacus FC, megelőzve többek között a Videotont, Vasast, Honvédot. Átlagban 2443 szurkoló volt az elmúlt hét mérkőzésen a Városi Stadionban, ezzel az ország legnépszerűbb NB-II-es klubja lett a Szpari!

Dankó László