A szomszéd fűje mindig zöldebb

A szomszéd fűje mindig zöldebb! elnevezéssel hirdetett füvesítési akciót a nyíregyháziaknak a NYÍRVV Kft. Azok a lakók pályázhattak, akik a lakhelyükön a közterületeket szeretnék szebbé tenni. Az akció célja, hogy a megyeszékhelyen növekedjen a zöldfelületek nagysága, szépüljön a városkép, és a lakosság környezettudatosabbá váljon. A városüzemeltető cég a közel 220 nyertesnek egy köbméter komposztos termőföldet és egy kilogramm fűmagot biztosít.

EGY HÉT ALATT 260 PÁLYÁZÓ

Keczkó János, a NYÍRVV Kft. irodavezetője elmondta, az akció sikerességét jelzi, hogy alig egy hét alatt 260 pályázat érkezett a céghez. Munkatársaik helyszíni bejáráson mérték fel az igények jogosultságát. A nyertesek a füvesítéshez kapnak egy útmutatót is, hogy szakszerűen tudják elvégezni a munkát.

A NYÍRVV Kft. Tüzér utcai telephelyére folyamatosan érkeznek a nyertes pályázók, ahol az utánfutójukra munkagép rakja fel a komposztos termőföldet, és átvehetik a fűmagot is.

BALKONFÖLDAKCIÓ ÉS KERTSZÉPSÉGVERSENY

A nyíregyházi városszépítő program április 13. és 17. között a Balkonföld akcióval folytatódik. A város több mint félszáz helyszínén összesen 100 köbméter balkonföldet helyez ki a NYÍRVV Kft. Ezzel az erkélyek, loggiák virágosításához szeretnének hozzájárulni. Persze idén újra megrendezik a Kertszépségversenyt is, amely új kategóriával, a legszebb konyhakert nevezési lehetőségével bővül.

Szoboszlai Tibor