A színházi versenyprogramba idén először zenés színpadi játékok is nevezhettek
A színházi versenyprogramba idén először zenés színpadi játékok is nevezhettek

A színházi versenyprogramba idén először zenés színpadi játékok is nevezhettek, melyek a Rózsakert Szabadtéri Színpadon mutatkozhatnak be, de egymást érik a társulatok a Móricz Zsigmond Színház épületében és a város főterén is. Érkeztek darabok Kecskemétről, Budapestről és még határon túlról is. Hétfőn este például a Bu­rundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című terrorkomédiát a temesvári és a szatmárnémeti színház előadásában láthatta a nagyérdemű. A darab amellett, hogy rengeteg humorral van ötvözve, társadalmi kérdéseket is felvillant, így például a terrorizmust és annak következményeit is.

Idén is helyet ad a Kossuth tér színházi előadásoknak, mint például a Magyarock Dalszínház Futballáb című musical comedy előadásának, többek között Magyar Attila fellépésével, aki kivétel nélkül szinte az összes VIDOR Fesztiválon jelen van, Nyíregyházát pedig második otthonának tekinti. A darabban egy szerepben 3 karaktert testesít meg. Õ a polgármester, a klubelnök és a vállalkozó is. De mégis mi lehet a közös egy polgármesterben, egy rendőrben, egy henteslányban, egy sztárriporterben, egy csalóban, egy postáslányban és egy fodrászban? Természetesen a foci. A játék, amit Felsőlápmezőn igen komolyan vesznek, így nem csoda, ha az egész település megzavarodik.

A VIDOR színházi versenyprogram díjai a Zenés VIDOR Nyár bevezetésével kiegészülnek, a legjobb zenés szabadtéri elõadást a zsûri Gelsomina-díjjal jutalmazza. Az elismeréseket csakúgy, mint az előző években, Kirják Róbert színházigazgató idén is házhoz viszi majd, a díjazott társulatok és művészek az első „otthoni” előadásuk után, „saját közönségük” előtt vehetik majd át az elismerést jelentő üvegszobrot.