A sóstói szökőkútpark is beindult

A múlt hét második felében megkezdődött a sóstói szökőkút üzembe helyezése is. A látványosság üzemideje naponta délelőtt tíztől este tízig tart (napközben a középső fúvókák működnek), s június közepéig előszezoni program szerint lehet megcsodálni a hang- és fény­effektekkel erősített változatot.

Ami a hétköznapokat illeti: hétfőtől csütörtökig két zenei blokk teszi teljesebbé az élményt, délután egytől négy, míg 20 órától nyolc számmal, sőt, vetítéssel. A hosszú hétvégék rendje sokkal bőségesebb, hiszen hét zenés blokkot kínál a nyíregyháziaknak és a turistáknak. 11, 13, 15, 17, 19, 20 és 21 órakor indulnak a muzsikák, melyek részben klasszikus és gyerekeknek szóló, részben modern, „best of”, valamint filmzenék, estefelé egyre több, a látványos fényeffektek, show-elemek mellett.
 

Igazi attrakció, országos elismertséggel

Mint ismert, tavaly kiérdemelte az önkormányzat az Európa Zöld Városa Nemzeti Díj 3. helyezését a gyógyhely zöldfelületi fejlesztésével, melynek része volt a hazánkban egyedi szökőkútpark kialakítása is. A díjat azért hozták létre, hogy a zöldfelületek innovatív, biodiverz, fenntartható, inspiráló megoldásait ösztönözzék a településeken. Sóstógyógyfürdőn a zöldfelület-rekonstrukció részeként 27 294 négyzetméter gyepesítéssel, 64 lombhullató, 16 örökzöld fa, 1879 cserje és 503 évelő elültetésével szépült a környezet, s a zöldfelületeket öntözőhálózattal látták el.

A közterületek összekapcsolásával egységes stílusképet akartak elérni a turisztikai szempontból legjelentősebb városrészben (például a Hunguest Hotel, Svájci Lak és élményfürdő közötti terület rendezésével), továbbá megújult sétánnyal, illemhelyekkel. A projekt játszótérbővítést is tartalmazott, és a Tófürdő előtti szökőkútpark kialakítását, melyek egyaránt a látogatók és turisták kedvelt helyeivé váltak.