A sajtó munkatársait is köszöntötték a Városházán, sőt évet is értékeltek!
Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyháza polgármestere és alpolgármesterei az új év első munkanapján köszönték meg a 2019-es pontos és hiteles tájékoztatást.

Többek között szerkesztőket, műsorvezetőket, fotóriportereket, cégvezetőket és operatőröket fogadtak a Városháza Bencs termében, ahol Dr. Kovács Ferenc polgármester a 2019-es sajtónyilvános eseményeket is felidézte. Kiemelte, valamennyi önkormányzati fenntartású épületet, köztük az óvodákat, bölcsődéket, orvosi rendelőket, szociális intézményeket korszerűsítettek, pár hónapja négycsillagos hotel működik Sóstón, városi uszodát építettek, több földútból aszfaltos út lett, jelentős forgalmú útszakaszokat újítottak fel, bővítették a város kerékpárút-hálózatát.

Ezek olyan dolgok, amelyek önmagukban, külön-külön is jelentősek. Lehet, hogy annyi minden történt, hogy nem is tudjuk talán még kellően értékelni ezeknek a dolgoknak a jelentőségét. De mondhatom, kiemelhetem a Múzeumfalut is akár. A Sóstói Múzeumfaluban az elmúlt 20 évben nem volt annyi fejlesztés összesen, mint most. És úgy újítjuk fel, hogy a korszerűsítés lehetővé teszi azt, hogy ott gasztronómiai nagyrendezvények, akár 15-20 ezer fővel is lehetségesek lesznek már. Tehát nemcsak megvalósítottunk évtizedes vágyakat, hanem új lehetőségeket is nyitottunk a következő évtizedekre is.

A polgármester hozzátette, a 2019-es infrastrukturális fejlesztések, a meglévő befektetési területek és a nyíregyházi, térségbeli munkaerő is további beruházásokat eredményezhetnek.

Kapcsolódó galéria

Újévi jókívánság a sajtó részére - 2020