A régi Magyarország ízei – Borscs, pampuska és lapcsánka is készül a Sóstói Múzeumfaluban
Fotó: Szarka Lajos

Immár harmadik alkalommal rendezik meg A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztivált szeptember 8-án a Sóstói Múzeumfaluban. 25 főzőcsapat készít a tájegységükre jellemző ételeket, a látogatóknak többek között borscs, pampuska, csavart fánk, kötött leves, ragus lapcsánka is kerülhet a tányérjára.

A több mint egy éves felújítási munkálatok után A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztivállal újra megnyitja kapuit a Sóstói Múzeumfalu belső udvara. A szeptember 8-ai nagyszabású seregszemlén 25 főzőcsapat vesz részt a megye különböző tájegységeiből, de határon túli, kárpátaljai, partiumi és szlovák településekről is érkeznek vendégek.

Minden csapat többféle, legalább 300 adagnyi ételt készít. A látogatóknak a megvásárolt kóstolójegyek segítségével így többek között borscs, pampuska, csavart fánk, kötött leves, ragus lapcsánka is kerülhet a tányérjára. A szervezők a főzőcsapatok között versenyt hirdetnek. A fesztivál legízletesebb étele cím odaítéléséről a vendégek dönthetnek szavazataikkal. A kulináris élvezeteken túl számos szórakoztató program is várja az érdeklődőket.

A színpadon népzenei produkciók váltják majd egymást, többek között fellép a Nyírség Táncegyüttes, és több népdalkör és kulturális egyesület. A populárisabb műfajok kedvelőinek a Folkfusion és a Tibi a Hegyről zenél. A gyermekek jókedvéről pedig a Burattino Bábszínház, és Naninski táncos-komikus gondoskodik.