A pályán szeretnék kiharcolni a feljutást - A Bozsik Akadémia csapatai osztályt válthatnak

Otthonukban készülnek a fiatal labdarúgók. A Nyíregyháza Spartacus U16-os és U17-es csapata is az első osztályba szeretne jutni. Jelenleg a negyedik helyen állnak, ami feljutást ér. 

A korosztályos csapatok játékosai is saját környezetükben készülnek. Az U16-os együttes tagjai is kapják az instrukciókat, és folyamatosan küldik a beszámolókat. Az edzések mellett egy kis játékra is jut idő. A fiúk például bizonyították, hogy WC papírral is tudnak dekázni. A csapat számára komoly célt tűzött ki a szakmai stáb. A korosztályos együttes esélyes arra, hogy a magasabb osztályba jusson. Az eddigi eredmények bizonyítják, hogy erre képesek a fiúk.  Jelen állás szerint feljutnának, ha befejezettnek nyilvánítanák a szezont, de ők a pályán szeretnénk kivívni a magasabb osztályba kerülést. 

- Optimista vagyok, nagyon bízom abban, hogy először elindulhat az NB-I és az NB-II, utána pedig az utánpótlás bajnokságok is folytatódhatnak. De első az egészség. Szeretnénk elérni a kitűzött célt, ami az első osztályba kerülés, ehhez az U17-es és U16-os csapatnak az első négyben kell lennie. Az eddigi eredmények bizonyítják, hogy erre képesek a fiúk.  Jelen állás szerint feljutnánk ha befejezettnek nyilvánítanák a szezont, de mi a pályán szeretnénk kivívni a magasabb osztályba kerülést – mondta Papp Ákos, az U16-os csapat vezetőedzője. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, mikor folytatódik az utánpótlás bajnokság. Első körben az NB-I-ről és az NB-II-ről dönt majd a szövetség. Az MLSZ elnöke szerint ha június 13-ig zárt kapuk mögött elkezdődik a szezon, akkor befejezhető nyáron a 2019-2020-as idény.