A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. közleménye – A számlák akár elektronikusan is fizethetők!

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. ezúton kéri a lakosság közreműködését abban, hogy a kialakult helyzetben is viselkedjenek tudatosan és segítsék közreműködésükkel embertársaikat, valamint a víziközmű szolgáltatás biztonságos fenntartását. 

Sajtóközlemény

Ahogyan arról már korábban a médiában Önök is hallhattak, a víziközművek kiemelt jelentőségű infrastruktúrának minősülnek, a közegészségügyben kulcsszerepet töltenek be, folyamatos rendelkezésre állásuk a személyi higiénia fenntartásának alapvető feltétele. Gondoljanak csak arra, hogy a sokszor hangsúlyozott szappannal történő alapos kézmosást milyen nehéz lenne kivitelezni csapvíz nélkül!

Szeretnénk felhívni a Tisztelt Felhasználók figyelmét felelősségükre, különösen a víz- és csatornadíjszámlák határidőre történő pontos befizetésére!

Fontos, hogy mindenki – aki megteheti – maradjon most otthon, emellett a közüzemi számlák díjának megfizetése minden felhasználónak kötelessége, hiszen ezzel a szolgáltatás biztonságának folyamatos fenntartásához járulnak hozzá, fékezve a járvány terjedését, ezáltal megvédve saját maguk és embertársaik egészségét! Fontos kiemelni – különösen ebben a mindenki számára nehéz időszakban –, hogy a postán való sorban állás könnyen kiváltható, hiszen a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. számlái befizethetők elektronikus úton is. A hagyományos banki átutaláson és a csoportos beszedési megbízáson kívül igénybe lehet venni a Magyar Posta iCsekk szolgáltatását. Javasoljuk, ügyintézés előtt minden esetben tájékozódjanak a vízmű honlapján, telefonos ügyfélszolgálatán!

Amire azonban mindenképp szeretnénk megkérni Önöket: idős honfitársaiknak a bevásárlás mellett a víz – és csatornadíj számlák befizetésében is segítsenek. Működjenek közre – akár az átutalás, beszedési megbízás, akár az applikáción (például iCsekken) keresztül történő számlafizetés elindításával. Ezzel kivédhető a postán történő sorban állás, valamint a szolgáltatás is folyamatos és fenntartható marad.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a járvány idején különösen fontos, hogy határidőben térítsék meg a víz- és csatornadíjakat, hiszen ennek hiányában a szolgáltatók nem tudják kifizetni a dolgozók bérét, azoknak a névtelen hősöknek a munkáját, akik többek között az egészségügyi alkalmazottak, takarítók, bolti dolgozók mellett, 0-24 órában Önökért is dolgoznak. Teszik ezt azért, hogy minden otthonban elérhető legyen az egészséges csapvíz és megoldott legyen a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása.

Szeretnénk ismételten felhívni az Önök figyelmét arra, hogy az ivóvízbázisok többsége védett, amelyekből minden szolgáltató a járvány során is folyamatosan biztosítani tudja a jó minőségű, egészséges ivóvizet. A kialakult helyzetre tekintettel legyenek körültekintőek Önök is, figyeljenek a környezetükre és egymásra!

#maradjotthon #éljenekanévtelenhősök

 

Forrás: NYÍRSÉGVÍZ Zrt.