A Nyíregyházi Törvényszék megkapta a „Családbarát munkahely” címet

Sikerrel pályázott a törvényszék az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családbarát Hely pályázatán, elnyerte a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy Bronz fokozatát. 

A kisgyermekes munkavállalókra odafigyelve, az elmúlt évben a törvényszék lehetővé tette a részmunkaidős vagy eltérő munkarendben történő foglalkoztatást, ami elősegíti, hogy a dolgozók különböző életritmusa és családi élete könnyebben összeegyeztethető legyen a munkahelyi kötelezettségekkel, s ezáltal gördülékenyebbé váljon a napi feladatok végzése mind a hivatali, mind a magánélet során. A munkahely és otthon közötti egyensúly megteremtéséhez az otthoni munkavégzés lehetősége is hozzájárul.

A törvényszék és a megye járásbíróságai is családi rendezvényt szerveztek, a Mikulás- és Karácsonyi ünnepségek már hagyománnyá váltak.  A munka, a karrier és a magánélet összehangolását szolgálták sportesemények, a stresszkezelő tréningek is, mint ahogy az egészségmegőrzés érdekében megvalósult szűrőprogramok is.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett Megtartó Program népszerű eleme az óvodás és bölcsődés gyermekeket nevelő szülők támogatása. A dolgozók a térítéses intézményi ellátásért havi 10 ezer forintos támogatást kapnak mások mellett. 

A törvényszék célja, hogy a dolgozók érdekeit a jövőben is előtérbe helyezze, a családbarát programokat bővítse.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék