A Nyíregyházi Televízióban lesz a Lélekpark premierje február 16-án 21.00 órától!

A Móricz Zsigmond Színház művészei a szereplői, és teátrumunk művészeti vezetője, Horváth Illés a társrendezője annak az izgalmas, skandináv típusú misztikus thrillernek, melyet a múlt év márciusában forgattak megyénk székhelyén.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) pályázatára hivatásos filmgyártó cégek jelentkezhettek azzal a feltétellel, hogy az alkotás elkészítésében együttműködnek egy hazai vagy határon túli magyar színházzal. A mozifilmek létrehozásában jártas Blue Duck Arts Kft. a nyíregyházi teátrumot kereste meg  filmötletével, közös pályázatunk meggyőzte a Filmintézetet, így elindulhatott a munka.

A történetről:

A helyi állatkertben bizarr dolog történik. Egy férfi anyaszült meztelenül ébred a krokodilok között. Nem emlékszik, hogyan került oda, és ha ez nem lenne elég, arról sem tud beszámolni, hogy hol volt az elmúlt három évben. A nem mindennapi ügy egy fiatal és fényes elméjű nyomozónál, Veránál landol. Vera nem az emberszeretetéről híres... imád visszaélni hatalmával. Pontosan tudja, hogy népszerűtlen társai között, és ez látszólag a legcsekélyebb mértékben se zavarja. Szépen fogalmazva: erős személyisége van. Ezt sajnos - az előzőekhez hasonlóan - legutóbbi kapcsolata sem élte túl, ezért Vera jelenleg anyukájával osztozik egy apró lakáson. Éppen, hogy kezdetét veszi a furcsa nyomozás, életét egy másik változás is felbolygatja: új társat osztanak mellé. Laci huszonvalahányéves fővárosi pályafutása alatt mindent, de mindent látott már. Családja nincs; soha nem is volt, és nem is lesz. Helyette iszik, és kiszagolja a hazugságot. Lacit nagyon sokáig tolerálják Pesten; remek detektív, és nem üti bele az orrát mások dolgaiba. Azonban egy pimasz gyanúsított kihozza a sodrából. A gyanúsított ezért az orrcsontjával, Laci pedig budapesti karrierjével fizet. Így kerül vissza szülővárosába, büntetésből, egy harminc évvel fiatalabb lány mellé, az évtized legabszurdabb nyomozásának kellős közepébe. Minél mélyebbre ásnak az ügyben, annál világosabb, hogy veszélyes vizeken eveznek. Minden nyom egy titokzatos gyülekezet felé vezet, melynek jelmondata: ’A tudat kín’. A nyomozóknak szembe kell nézniük múltbéli traumáikkal, hogy feltárhassák a rejtélyt, és pontot tehessenek a hihetetlen ügy végére.

A Lélekpark című misztikus thriller először a Nyíregyházi Televízióban látható február 16-án 21 órától!

Az alkotás előzetese itt látható: