A Nyíregyházi Főiskolán már csak önköltséges formára lehet jelentkezni

1146 hallgató nyert felvételt a Nyíregyházi Főiskola valamely szakára az idei felvételi eljárásban. A jelentkezők harmada mesterképzésre jutott be, számuk fölülmúlta a tavalyi év adatát. Alapképzésben azonban kevesebben kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat az intézményben szeptemberben. Felsőoktatási szakképzésben ugyanakkor többen jutottak be tavalyhoz képest. A Nyíregyházi Főiskolán a legnépszerűbb képzési terület már évek óta a pedagógusképzés, amelyre a jelentkezők közel fele jutott be. Második helyen a gazdasági szakok állnak 10 százalékkal, ezt követik az agrár, a sport, a természettudomány és a műszaki területek.

A hallgatók az eredményről sms-t kaptak, az írásbeli értesítéseket pedig a napokban postázzák. Azok akik nem nyertek felvételt egyetlen általuk megjelölt szakra sem, lehetőségük van pótfelvételire jelentkezni. A pótfelvételi határideje: augusztus 10., melyre a diákok kizárólag a www.felvi.hu oldalon adhatják le jelentkezésüket, mondta dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola oktatási rektorhelyettese.
A Nyíregyházi Főiskolán már csak önköltséges formára lehet jelentkezni, kivételt képez ez alól a határon túli képzés. Felsőoktatási szakképzésben 240 pont a rendeleti minimum, alapképzésben 280, mesterképzésben pedig 50. Az intézmény alkalmassági, valamint gyakorlati vizsgát augusztus 17-én tart azokon a szakokon, ahol ez szükséges, erről külön értesítőt nem küldenek. Vonalhúzás a pótfelvételi eljárásban pedig augusztus 26-án lesz.

Azok, akik egyetlen ponttal maradtak el az idei felvételi ponthatártól, vagy vitatják a felvételi döntést, fellebbezhetnek és élhetnek a jogorvoslat lehetőségével.

Piszár Tünde