A női foci ünnepnapja lehet október 22-én

Százszázalékos teljesítménnyel vezeti a női labdarúgó NB-II-őt a Nyíregyháza Spartacus. A csapat október 22-én a Magyar Kupában a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadja. 

Remekül kezdte az idényt a női labdarúgó NB-II Keleti csoportjában a Nyíregyháza Spartacus. A csapat mind a hat eddigi meccsét magabiztosan nyerte. 3-0 a Debrecen, 11-0 a Honvéd, legutóbb pedig 5-0 a Vasas ellen. A szakágvezetést nem lepte meg a jó teljesítmény, folyamatosan jönnek fel a felnőtt csapathoz tehetséges, saját nevelésű játékosok. 

- Tudtuk, hogy benne van a csapatban az előre lépés lehetősége, így nem volt teljesen meglepetés az eredmény. A saját nevelésű fiatalok egyre érettebben játszanak, és az új igazolások beépítése is jól sikerült. A hosszabb utat választottuk azzal, hogy magunknak nevelünk labdarúgókat, de megéri. Vannak korosztályos válogatottjaink, és természetesen szóba kerül a feljutás is. Örülnénk, ha sikerülne szintet lépnünk - mondta Sánta Tibor szakágvezető. 

Október 22-én a női foci igazi ünnepnapja lehet Nyíregyházán. A Simple Magyar Kupában az a Ferencváros lesz az ellenfél, mely a bajnoki címvédő, és jelenleg az NB-I-et toronymagasan vezeti. Mind a hét eddigi élvonalbeli meccsüket megnyerték. 

- Magyarországon a Ferencváros jelenleg a top, ennél jobb csapatot nem lehet most vendégül látni. Több mint 60 gól lőttek eddig az NB-I-ben és egyet sem kaptak, minden találkozójukon győztek. Természetesen ők a favoritok – tette hozzá Sánta Tibor.

A találkozót az örökösföldi műfüves pályán rendezik, a nézők számára pedig a belépés ingyenes. A mérkőzés október 22-én 14.30-kor kezdődik.