A második vereség - Az esélyesebb török csapat legyőzte a mieinket.
Fotó: Szarka Lajos

Folytatódott a leány U16-os röplabda EB, melynek magyarországi helyszíne Nyíregyháza. A miienk azt a Törökországot fogadták, mely a meccs előtt szintén egy vereséggel és két győzelemmel állt. 

Leány U16-os Európa-bajnokság, csoportkör, 4. forduló:

Magyarország–Törökország 0:3 (–17, –21, –18)

Nyíregyháza, 200 néző. V: Verrascina (olasz), Bardic (horvát).
MAGYARORSZÁG: Jámbor 14, Kállai 2, Erőss 10, Botyánszki 7, Nagy S. 2, Vértes. Csere: Nánási, Bencze (liberók), Tóth S. 2, Fekete, Báder. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.
TÖRÖKORSZÁG: Devrim 1, Safronova 13, Mumcular 5, Basyolcu 13, Yilmaz 15, Kacmaz 12. Csere: Gergef (liberó), Boztepe 1, Eroguz. Szövetségi edző: Rasit Berk Inanc.

A mieink számára egy fontos dolog már a meccs előtt eldőlt: Lengyelország Belgiumot is legyőzte 3:0-ra, ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy a mieink továbbjutottak, s a realitások talaján maradva az 5-8. hely valamelyikét vehetik majd célba szombattól a szlovákiai Homonnán.

Ami a meccset illeti, az első pont egy török nyitásrontást követően a magyar lányoké lett, innen azonban hamar ellépett az ellenfél, 4:10-nél már második idejét kellett kikérnie Kőnig Gábor szövetségi kapitánynak. Ezt a különbséget ugyan nem tudtuk csökkenteni, azonban Jámbor Cecília és Botyánszky Fanni több szemrevaló pontot is szerzett, ami a játszma elvesztése ellenére mindenképp pozitív árnyalatokat adott a találkozónak (17:25).

A második játékrészt a törökök kezdték jobban, de 0:4 után a magyar lányok szíve vitte előre a csapatot, és a szett harmadánàl át is vettük a vezetést, és egészen 19:18-as állásig fantasztikusan küzdöttek a magyarok, itt azonban tudtak váltani Rasit Berk Inanc tanítványai, és Safranova nyitássorozatával végül nyerték a második játszmát is (21:25).

Lányaink nagy küzdőszellemben tértek vissza a harmadik játékrészre, s bár többször meglépett a török válogatott, de Jámbor Cecília vezérletével – aki 14 pontjával a magyar csapat legeredményesebb játékosa lett – mindig meg tudtunk újulni, és bár szettet nem sikerült ma nyerni, rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk (18:25). Folytatás pedig csütörtökön 17:30-kor Oroszország ellen.

Forrás: hunvolley.hu

Kapcsolódó galéria

CEV16 lányröpi - Magyarország - Törökország