A legnagyobb elismerés: Pályázzon GP Challenge-re a Speedway Ring!
Fotó: Tóth István

Folyamatosan érkeztek a salakmotor rajongói szombaton a Nagyhalász Speedway Ringre. Egy nappal korábban komoly vihar csapott le a pálya környékére, a hirtelen lezúduló sok csapadéknak viszont nyoma sem volt, a vízelvezetés remekül működött. A marketingeseknek viszont akadt dolguk bőven, a molinókat megtépázta a szél, de a kezdés előtt „felöltözve” várta a pálya a startot. Ezúttal is komoly mezőny érkezett, és volt pillanat, amikor Dominik Kubera bajszát megrángatták a többiek, de végül megnyerte a versenyt a lengyel motoros. Az viszont újból bebizonyosodott, hogy remekül lehet előzni a Speedway Ringen. A toronyban lévő olasz döntőbíró, Guiseppe Grandi is elismerően bólintott. 

- Olyannyira, hogy jelezte nekünk a verseny után, hogy minden rendben volt, és pályázzunk meg egy GP Challenge versenyt a következő évben. Nekünk ez az egyik legnagyobb elismerés, sokat is dolgoztunk érte. Nem titok, a 2023-as év tervezése is elindult, felnőtt EB-kvalifikáció mellett további EB versenyek házigazdái szeretnénk lenni. De ne szaladjunk ennyire előre, mert idén is páros EB elődöntő és U19-es EB döntő is lesz nálunk. Utóbbira egy lengyel TV társaság bejelentkezett, hogy szeretnék közvetíteni a versenyt. Igyekszünk a nézőket jó versenyekkel kiszolgálni, köszönöm nekik, hogy ismét nagyon lelkesek voltak – mondta Albók József, a pálya tulajdonosa.

Apropó szurkolók. Több ezren érkeztek salakmotor rajongók az ország minden pontjáról, sőt határon túlról is. Különösen Hajdú, Borsod és Szabolcs megye tett ki magáért létszám tekintetében.  Örömteli, továbbá, hogy a debreceni és a nagyhalászi szervezők egymást segítve igyekeznek a sportágat népszerűsíteni. Július 9-én ismét szólhatnak a kürtök, dudák, ezúttal majd a páros EB elődöntőn, augusztus 20-án pedig Debrecenben rendeznek meghívásos versenyt.