A legizgalmasabb rész következett volna - Victoria Pilar is hazatért

A Fatum Nyíregyháza mindegyik külföldi játékosa hazatért. A röplabda-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt függesztették fel. A magyar játékosok munkában maradtak, és online edzéseken vesznek részt.  

Egy hete tért vissza Puerto Ricóba Victoria Pilar. A Fatum Nyíregyháza játékosa a többi légióshoz hasonlóan hazatért otthonába. Barbara Bacciottini Olaszországban, Molly Lohman Amerikában várja a járvány végét. A klub szakmai stábja a magyar játékosoknak online, videós edzést tart, és bár a labda hiányzik, a gyakorlatokat együtt végzik a játékosok – a monitor előtt. Németh Szabolcs vezetőedző kevés esélyt lát arra, hogy folytatódhat a szezon. Épp a legizgalmasabb résznél, a rájátszás előtt tört ki a koronavírus-járvány. Azóta szinte minden gárda elengedte légiósait. 

- A Magyar Röplabda Szövetség nagyon helyesen, az egészség védelme érdekében felfüggesztette a bajnokságot. Egyelőre nem lehet tudni, befejezhető-e, én kevés esélyt látok rá. Nagyon sajnálom, mert az MTK elleni mérkőzés óta egy egészen más mentalitású csapattal dolgozhattam, de úgy tűnik, a rájátszásban nem mutathatjuk meg, mire vagyunk képesek - mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A nyíregyházi csapat a második helyen állt a tabellán amikor a bajnokság félbeszakadt. A csapat 18 alapszakasz meccséből 15-öt nyert meg, és 41 pontot gyűjtött.