A ködfoltok feloszlását követően ismét élvezhetjük a vénasszonyok nyarát
Kiemelt kép: Őszi színekben pompázó fák Debrecenben 2022. október 13-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A reggeli, délelőtti órákban a látási viszonyok mindenütt javulnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben a felhőtakaró kelet felé helyeződve fokozatosan szakadozik, csökken, egyre inkább gyengén felhős, napos idő lehet a jellemző. Csapadék az ország nagy részén nem valószínű, az Észak-Dunántúlon helyenként alakulhatnak ki záporok. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul. Késő estére többnyire 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Estére nyugat felől előbb magas-, később alacsonyabb szinteken is erősen megnövekszik a felhőzet. Ezzel szemben északkeleten végig derült marad az ég.

Csapadék nem várható. Több helyen párássá válik a levegő, elsősorban az északkeleti megyékben és a Dráva-mentén helyenként köd képződhet. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, ugyanakkor hajnaltól a Kisalföldön és az Alpokalján már előfordulhatnak élénk széllökések déli irányból.

Hajnalra általában 5 és 12 fok közé hűl le a levegő, de a legtovább derült északkeleti tájakon, illetve a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

 

Forrás: hirado.hu