A jövő sztárjai érkeznek - U19-es EB döntő a Speedway Ringen

A jövő sztárjai érkeznek, a megyében rendezik a salakmotoros U19-es Európa-bajnokság döntőjét. Rangos mezőny jön a Speedway Ringre a kontinens különböző országaiból. Lengyelországból hat motoros is kvalifikálta magát a fináléra. 

Rövid szünet után szeptember 17-én újra felbőgnek a motorok, a Nagyhalász Speedway Ringen rendezik az U19-es salakmotoros EB döntőt. Három elődöntő után kialakult a mezőny, és a legnagyobb létszámban Lengyelország képviselteti magát. Hat fiatal tehetség érkezik a lengyelektől, azaz a mezőny több mint harmadát lengyelek alkotják. Jó esélyük van arra, hogy két év szünet után ismét aranyérmet szerezzenek. Aki ezt szeretné megakadályozni, az a címvédő lett Francis Gust, aki ismerheti a pályát, egy éve indult már Nagyhalászban, és akkor negyedik lett. Számolni kell a skandinávokkal is, Dániából három motoros kvalifikálta magát a döntőbe. 

- Ezek a versenyzők már letettek valamit az asztalra, bár fiatalok, többen közülük a GP2-ben versenyeznek, és rangos bajnokságokban szerepelnek. Biztos vagyok abban, hogy nagy csatát vívnak majd szeptember 17-én, mert nekik az a céljuk, hogy letaszítsák a trónról azokat, akik most a legjobbak - mondta Albók József tulajdonos.

 

A pálya tökéletes állapotban van, a múlt hétvégén edzéslehetőséget is biztosítottak a salakmotorosoknak, szeptember 17-én pedig jöhet az U19-es finálé 15 órától. Az elmúlt időszakban a világítást is beállították, és tesztelik a rendszert. A salakmotoros idény során ebben az évben még egy versenyt rendeznek a Speedway Ringen, október végén a magyar-szlovén bajnokság záró futamát.