A jó bajnoki szereplés átka - Keresik a kosarasokat más kluboktól is

Továbbra is edzésben vannak a Hübner Nyíregyház BS kosarasai. A játékosok közül többet is megkerestek más kluboktól, de a vezetés szeretné egyben tartani a keretet. Az utánpótlás játékosok otthonukban tréningeznek. 

Amikor az időjárás engedi, a szabadban tréningeznek a Hüber Nyíregyháza BS kosárlabda játékosai. A fizikai terhelés ugyan csökkent egy kicsit, de kihasználva, hogy a bajnokság idő előtt befejeződött, már megkezdődött a jövő évi alapozás. Kérdés, hogy a jelenlegi keret tagjai közül ki marad a Cápáknál. Szinte minden együttesnél megkezdődött a játékosmozgás, és mivel a nyíregyházi csapat remekül szerepelt az elmúlt idényben, érthetően megnőtt az érdeklődés a kosarasok iránt.

- Természetesen leültünk egyeztetni a játékosokkal, jeleztük feléjük, hogy szeretnénk megtartani őket, de jelen helyzetben még felelősségteljesen semmit nem tudunk ígérni. Partnerek voltak a csapat tagjai, ők is szívesen maradnának, de tudomásul kell venni, hogy a jó szezonnak köszönhetően keresik a játékosokat magasabb osztályból is. Nem egyedi a helyzet, a többi klubnál is sok a bizonytalanság - mondta Siska János vezetőedző. 

Az utánpótlásnál csaknem egy hónapja folyik a távoktatás, az úgynevezett otthoni tréning a Blue Sharks és a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabda edzőinek irányításával. A Kormány által elrendelt tantermen kívüli digitális munkarendet a Sportcentrumnál is bevezették az otthoni edzéseknél. Ahogyan sok iskola, itt is átvették azt a Classroom programot, melynek segítségével az úgynevezett "home training" rendszer szinte zavartalanul működik. A felnőttek szintén edzésben maradnak még egy ideig, sőt, már a következő szezon alapjait szeretnék most lefektetni.