A Het-Band nyerte a Szuperdöntőt

A Szuperdöntőt rendezték a Városi Teremlabdarúgó Bajnokságban. A finálé nagy csatákat, és izgalmas végjátékot hozott. Kétszáz mérkőzést rendeztek a téli időszakban. 

A nyolc legjobb együttes jutott a Decathlon-Konyha Möbel Városi Terembajnokság Szuperdöntőjébe, ahol előbb két négyes csoportban szerepeltek a csapatok, majd jöhettek a helyosztók. A bronzmeccsen a Marso 2-0-ra verte a Nyír SL Kft, és harmadik lett. A döntőben hatalmas csatát vívott a Het-Band és a Rajal Birs. A mindent eldöntő gól az utolsó percben szabadrúgásból született, mellyel a Het-Band lett a bajnokság győztese. 

- Már a csoportmeccsek során is nagy csatákat vívtak az együttesek, a döntőben pedig egy gól döntött, végig kiélezett, de sportszerű mérkőzéseket vívtak a csapatok - mondta Dajka László főszervező. 

Az elmúlt időszakban több létesítmény is megújult, így az együttesek jó körülmények között játszhatnak. 

- Számos tornaterem szépült meg, többek között a Tiszavasvári úti sportcsarnok is, ahol a Szuperdöntőt játszották a csapatok. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően jó körülmények között játszhatnak a résztvevők - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

A szabadtéri és a terembajnokság is nagyon népszerű, előbbiben több mint száz, utóbbiban 40 csapat indult. 

- Nyíregyháza az első háromban van csapatlétszám tekintetében kispályás labdarúgásban Magyarországon. Ezek a bajnokságok mind segítenek abban, hogy minél többen sportoljanak, mozogjanak - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.  

Amennyiben az időjárás megengedi, március végén már kezdődik a szabadtéri idény, és az is eldőlt, hogy nyáron ismét lesz strandfoci torna Sóstón.