A gazdaság újraindításához is hozzájárul az otthonteremtési program
A gazdaság újraindításához is hozzájárul az otthonteremtési program

Az új építésű házak, lakások vásárlásának, illetve építtetésének támogatásáról beszélt a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára. Az új építésű családi házak vagy lakások vásárlása, valamint generálkivitelezővel történő építtetése esetén az áfa - az otthonteremtési program részeként - 27 százalékról öt százalékra csökken.

Az áfa csökkentése az embereknek és a vállalkozásoknak is segít, valamint hozzájárul a gazdaság újraindításához - mondta az államtitkár.
    Hangsúlyozta, hogy a kedvezménnyel a 150 négyzetméter alatti lakások vagy 300 négyzetméter alatti családi házak esetében mindenki élhet. Ha az ingatlan 2022 végéig építési engedélyt kap, a kedvezmény 2026 végéig vehető igénybe - jelezte.
    Ez a kormányzati intézkedés segít abban, hogy a családok feje felett biztos tető legyen. Hozzájárul a gazdaság újraindításához is, hiszen segítséget nyújt a vállalkozásoknak abban, hogy munkahelyeket tartsanak meg, illetve új munkahelyeket hozzanak létre - mondta Zsigó Róbert.

MTI