A családi adó-visszatérítés történelmi jelentőségű kormányzati lépés dr. Szabó Tünde (FIDESZ-KDNP), Nyíregyháza országgyűlési képviselője szerint

A családi adó-visszatérítés volt a témája dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatójának. Nyíregyháza FIDESZ-KDNP-s országgyűlési képviselője egy fontos, városunkban is sokakat érintő kormányzati intézkedés részleteiről számolt be.

 

A parlamenti képviselő elmondta, minden segítségre szüksége van az egyedülállóknak, a családosoknak, az időseknek és a fiatalabbaknak egyaránt. A képviselő hozzátette, a magyar kormány döntéséből tökéletesen látszik, hogy a család az első, és ezáltal minden családtagnak szeretne segíteni. Dr. Szabó Tünde elmondta, erre azért van lehetőség, mert a magyar kormány jól kezelte a válságot, és a gazdaság újraindítása sikeres volt. Az államtitkár kiemelte, Magyarország Európában az elsők között haladta meg a járvány előtti gazdasági teljesítményét, tavaly 6,8%-kal emelkedhetett a bruttó hazai termék, és idén is jóval 5% feletti bővülés várható. Nyíregyháza képviselője hangsúlyozta, az adó-visszatérítés szerinte történelmi jelentőségű lépés, soha egyetlen kormány sem hagyott ekkora összeget a családoknál.

Magyarország Kormánya – ebből is látható, hogy – családbarát kormány, nem csupán a nevében, hanem minden intézkedésében. A mostani egyedülálló adó-visszatérítés révén közel 2 millió szülőt tudunk valóban hatékonyan segíteni. A héten megindul a postai kézbesítése annak az adó-visszatérítésnek, amely több mint 600 milliárd forintot tud visszaadni a gyermeket nevelő szülők részére – fogalmazott dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP).