A CEV Kupa biztos, a Bajnokok Ligája talán - Döntött az MRSZ a kupaindulókról
Fotó:Szarka Lajos

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a tagszervezetekkel folytatott konzultáció alapján, az MRSZ Szakmai Kollégium javaslatára a döntött, hogy mely csapatok indulását javasolja az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) által szervezett nemzetközi kupákban.

A nőknél a bajnoki és Magyar Kupa címvédő Vasas Óbuda kapja meg a Bajnokok Ligája selejtezőjének garantált helyét. A kupadöntős és bajnoki ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza a CEV Kupában indulhat garantáltan, de emellett a Bajnokok Ligája selejtezőjébe is szabadkártyát kér. Az MRSZ elnöksége ezt egyhangúlag támogatta, az elmúlt évek eredményei alapján - írja a szövetség honlapja. 

A nyíregyházi klub keretét szeretnék úgy megerősíteni, hogy alkalmas legyen akár a BL indulásra is. Pintér Andreával már megegyezett a csapat, és rövidesen újabb játékos szerződéshosszabbítását is bejelenthetik. A magyar magot szeretné együtt tartani a klub.  

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE-nek a CEV CEV Kupában lesz garantált helye, míg az 1. MCM-Diamant Kaposvár és az 5. UTE a Challange Kupában indulhat biztosan.

A férfiaknál a FINO Kaposvár indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, míg a kupagyőztes Pénzügyőr SE a Challange Kupában indul. A tavalyi bajnoki Vegyész RC Kazincbarcika és a kupadöntős HÉP Kecskeméti RC a Challange Kupában kér szabadkártyás helyet. Mindez azt jelenti, hogy kilenc magyar gárda indulhat nemzetközi porondon.