A Békéscsabát fogadja a Szpari a labdarúgó NB-II-ben

Nem lehet azt mondani, hogy unalmas meccseket vívna egymással a Nyíregyháza és a Békéscsaba. A két csapat - melynek szurkolói nagyon jó viszonyban vannak - 1980-ban találkozott egymással először NB-I-es bajokin, és a Szpari idegenben 2-0-ra verte az Előrét Kiss Miklós és Czeczeli Károly találataival. A következő évben 3-3 lett az eredmény, 2005-ben pedig 3-2-re nyertünk idegenben Marijan Nikolic, Kenesei Zoltán és Lengyel Roland góljaival. Utóbbinak edzőként is jól ment a Békéscsaba ellen, ő ült a kispadon 2018-ban, amikor az NB-II-ben 6-3-ra nyertünk a lila-fehérek ellen, Pekár László mesterhármast rúgott, Hornyák Marcell duplázott és Fodor Ferenc is betalált. A két csapat őszi meccsén viszont a csabaiak nyertek, így ezért is szeretne visszavágni a Szpari. A vasárnapi lesz a 38. összecsapás a két gárda között, 16 alkalommal nyert a Nyíregyháza, 10-szer pedig a Békéscsaba. Kovács Ádám számára pikáns lehet a hétvégi meccs, mivel épp Békéscsabáról érkezett Nyíregyházára.

- 2.5 évet töltöttem Békéscsabán, ismerem a játékosokat, hogy ebből mennyit lehet profitálni, az majd kiderül. Egy érzelemdús meccs lesz számomra, a kislányom ott született, sok szál köt a csabaiakhoz, de már a Szpari sikeréért küzdök. Az elmúlt időszak nem volt sem nekem, sem a csapatnak szerencsés, de már százszázalékos vagyok. Az utolsó három meccset kötelező úgy lehoznunk, ahogy a szurkolók és a szakmai stáb is elvárja - mondta Kovács Ádám. 

Csilus Ádám teljes értékű munkát végezhet. Hosszú kihagyás után térhet vissza. 

- Minden rendben van szerencsére. Még a Tiszakécske elleni meccsen szakadt el az achillesem, hat hónapot hagytam ki. De teljesen felépültem, a második csapatban már játszottam is néhány mérkőzést, erőnlétileg nem volt gondom, és lelkileg is jót tett az ottani sikerélmény. Bízom abban, hogy a hátralévő három mérkőzésen lehetőséghez jutok, és újra játszhatok - mondta Csilus Ádám. 

A hétvégi meccs 17 órakor kezdődik Balmazújvárosban.