A befejezéshez közeledik a sóstói új, négycsillagos szálloda építése – Friss fotók!
Fotó: Trifonov Éva

Már a befejezéshez közeledik a sóstói új, négycsillagos, 122 szobás szálloda építése. Az épületben az utolsó simításokat és a hibajavításokat végzik. A tervek szerint szeptember végén, október elején nyitja meg kapuit a Sóstó Hunguest Hotel.

A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn épülő szálloda megépítésére az önkormányzat a Modern Városok Program keretében 3,1 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól. A projekthez társberuházóként 900 millió forintos bankhitellel csatlakozott a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. Az épület már a 2017-es év végére szerkezetkész volt, tavaly áprilisban pedig aláírták az üzemeltetési szerződést a Hunguest Hotels Zrt.-vel. A legnagyobb hazai szállodalánc a következő 10 évben összesen 1,2 milliárd forint koncessziós díjat fizet a tulajdonosoknak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Természetesen így a hotelt saját arculatukra formálták. Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, az épületben az utolsó simításokat és a hibajavításokat végzik. Ezen a héten kezdik meg az üzemeltetővel az átadási folyamatot, amit ha lezártak, akkor a Hunguest megkezdi a beüzemelési időszakot, a több mint 80 dolgozó megismeri az épületet, és felkészülnek arra, hogy négycsillagos szinten szolgáltassanak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A használatbavételi engedélyezési eljárásban már minden szakhatósági engedélyt megkaptak, így a jövő héten használatbavételi engedélye is lesz a háznak. Összesen 122 szoba, több mint 150 fős étterem terasszal, látványbár, szekcionálható konferenciaterem, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló, igényes, modern hangulat várja majd a turistákat. A tervek szerint szeptember végén, október elején nyitja meg kapuit a Sóstó Hunguest Hotel.

Kapcsolódó galéria

A beüzemelési időszak következik a négycsillagos sóstói szállodánál