A Bánki tornaterme is megszépült
Új parketta és öltözők várják a sportolókat és a diákokat.

 A Bem, a Móricz vagy éppen a Tiszavasvári úton lévő tornacsarnok után a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium tornaterme is megszépült.  A 42 millió forintos beruházás igazi összefogás eredményeként valósulhatott meg. 

További képekért kattintson a fotókra!

- A felújítás többségében TAO-s pénzből valósulhatott meg, de az önerőhöz kellett az önkormányzat, a minisztérium, és a kosárlabda társadalom segítsége is. A fejlesztésnél figyelembe vettük, hogy olcsóbb legyen a fenntartás is, ezért nyílászárók cseréjére is sor került - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

A fejlesztést a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Egyesülete koordinálta. A beruházás során két modern, összecsukható kosárlabda palánkot is beszereztek, de teljesen kicserélték a parkettát, a bordás falat, és megszépültek az öltözők is. 

- Bízunk abban, hogy igazi kosárlabda centrum lehet a Bánkiban. Szeretnénk folytatni a fejlesztéseket, tavasszal a szabadban olyan pályákat akarunk kialakítani, mely az egyre népszerűbb B33 játéknak biztosíthat helyet - mondta Balogh Béla, a NYIKSE elnöke. 

A teremben vívja majd a jövőben bajnoki mérkőzéseit a Sunshine NYIKSE NB-II-es együttese, akik így igazi otthonra találtak. De örültek a fejlesztésnek a Bánki vezetői is. 

- Az iskola az 1970-es években épült, azóta komolyabb fejlesztés nem történt a tornateremben. Nagyon örülünk neki, és már alig várják a diákok, hogy birtokba vegyék - mondta Juhász Ferenc igazgató. 

A tornaterem felújítási program tovább folytatódik Nyíregyházán. A következő hónapokban további öt létesítmény fejlesztése valósul meg. 

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)