A bajnok a kupagyőztes ellen - Szombaton női vízilabda meccs Nyíregyházán

Szombaton először rendeznek OB-I-es női vízilabda mérkőzést Nyíregyházán. A bajnok UVSE a kupagyőztes Eger ellen játszik. A találkozón több olimpiai érmessel is találkozhatnak a szurkolók. 

A tavalyi OB-I-es férfi meccs után szombaton első osztályú női vízilabda mérkőzést rendeznek Nyíregyházán. Az UVSE és az Eger csap össze a kihelyezett bajnokin. Mindez annak köszönhető, hogy a nyíregyházi Aqua SE és a fővárosi klub évek óta együttműködik azért, hogy a sportágat népszerűsítsék. 

- Az Aqua Sportegyesület az UVSE-vel együtt a sportág népszerűsítését tűzte ki célul. Ennek egyik állomása volt a férfi meccs, vagy a „Példaképek közelről” program, és most ez a női találkozó is ehhez kapcsolódik - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Már pénteken megérkezik az UVSE, és Nyíregyházán tart tréninget. A találkozó remek alkalom arra, hogy az Aqua SE-ben játszó tehetséges fiatalok találkozzanak olimpiai érmesekkel. 

- Már most megy a harc a lányok között, hogy ki kíséri majd Magyari Aldát, Keszthelyi-Nagy Ritát vagy éppen Szűcs Gabriellát. Több válogatott sportoló is itt lesz Nyíregyházán, a gyerekek velük már pénteken találkozhatnak, amikor bemehetnek az UVSE edzésére – tette hozzá Szakács Roland.

A mérkőzés szombaton 18.45-kor kezdődik. A nézők számára a belépés ingyenes, de minden szurkoló egy karszalagot kap, és érdemes időben érkezni. A járvány miatti előírásokat kötelező betartani, azaz maszkot viselni kell. A tervek szerint a szövetségtől is érkeznek képviselők, az egriektől pedig Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok is meghívót kapott. Tegnap az is eldőlt, hogy újra Magyarország rendezi a vizes VB-t, és vízilabda találkozókat vidéken is tartanak. Az Aqua SE most azon dolgozik, hogy valamelyik válogatottat Nyíregyházára csábítsa egy edzés erejéig.