30 akadály és két nap versengés Sóstón!

4. alkalommal rendezik meg az Extreme Trail terepakadályfutó versenyt Nyíregyházán, amit most plusz egy nappal meghosszabbítanak, ahol közkívánatra egy terepfutó versenyt szerveznek. Szeptember 10-11-én Sóstó lesz a helyszín, ahol több távon indulhatnak a nevezők. 

A felnőtteknek 5 és 10km-es távon kb. 30 akadályt kell teljesíteniük szeptember 10-én az Extreme Trail versenyen. Negyedik alkalommal lesz a Sóstói strand területe a helyszín, ahol örömmel fogadják a sportolókat. Ezúttal is több százan érkeznek az ország különböző pontjairól, sőt a határon túlról is. 

- Szeretjük, ha a jelentkezők előre, online neveznek, mert akkor tudjuk kalkulálni a létszámot, de a helyszínen is lehet jelentkezni. 8-900 résztvevőt várunk - mondta Vitkai Elemér szervező.  

A gyerekeknek korosztálytól függően szintén egy rövidebb és egy hosszabb távon kell versenyezniük. A női és férfi kategóriákat 5 különböző korosztályban díjazzák. A gyerekek versenyében is a hagyományoknak megfelelően 4 korosztályban hirdetnek dobogós helyezéseket. Szombaton a kora reggeli futamok az országos OCR bajnokság részét képezik, ami egy nehezített pályát jelent. A rutinos, nagyobb akadályversenyeken szereplő versenyzők ide regisztrálnak. A kiírás sajátossága, hogy az induláshoz nem szükséges versenyzői igazolvány. Aznap számos kiegészítő program is várja a versenyre kilátogatókat. 

- Mindenképpen készültünk kiegészítő programokkal, így többek között lesz íjászbemutató és atlétikai program is - mondta Benkő Róbert szervező.  

Minden versenyző, és kísérő egész nap szabadon használhatja a Parkfürdő termál medencéit amit a strand bezárása után csak a résztvevők kedvéért helyeznek újra üzembe. A strand vezetése örül annak, hogy hírét viszik a létesítménynek. 

- Népszerű a verseny, nekünk pedig ez egy jó alkalom a strand népszerűsítésére - mondta Podlovics Lajos mb. vezérigazgató, Sóstó Gyógyfürdők Zrt. 

Vasárnap a terepfutó verseny előtt egy igazi ninja pályán fognak versenyezni a sportág legjobbjai. 100 méteres pályán a 10 legnehezebb akadályt fogják időre teljesíteni a jelentkezők. A versenyzők között itt lesznek a népszerű Ninja Warrior TV műsorban egészen a döntőig eljutott legnagyobb harcosok.