22. VIDOR Fesztivál: indul az esztendő legvidámabb hete

Péntek este megjelennek a VIDOR dekorációi, hiszen a Kossuth téren megnyílik a 22. fesztivál. Nyíregyháza nyár végi ünnepe 9 napja alatt közel 20 helyszínen 150 programot kínál a szeptember 2-ig tartó esemény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ránk fér a vidámság – fogalmazott a VIDOR Fesztivál főszponzora bő két hete az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a nyíregyházi fiesztáról. A jövő hét végéig mutatványosok, tűzzsonglőrök, bábosok, élőszobrok lepik el Nyíregyháza utcáit és tereit. Koncertek és a színházi élet színe-java jut el városunkba, hogy kiváló programok és neves előadók társaságában találkozhassanak barátok, rokonok, iskolatársak, még az ősz beköszönte előtti napokban a nyüzsgő belvárosban. És itt él közöttünk a fesztivál napjai alatt az ibrányi születésű, Kossuth-díjas színművész, Hegedűs D. Géza, aki volt már szereplője a VIDOR Legjobb előadásának, de most a fesztivál színházi programjának zsűrielnöke lesz. A nyitónap Paulina koncertjére várják az érdeklődőket. 

Szombaton aztán jön a Beat-Lesz, a Három tenor a VIDOR Kertben, majd a Kossuth téri nagyszínpadra Szabó Balázs Bandája érkezik. A vasárnapi sztár fellépő szintén 20 órától a Republic lesz. A kisszínpadon a Máshogy Soul és Gulyás Attila szerepel. Hétfőn a nyíregyházi kötődésű Szia Anya!, illetve a nemzetközi Surrealistas csapata ad koncertet. Már most mondom, hogy készüljenek a Margaret Island, illetve Minelli keddi és szerdai műsorára. Ha a hét második felére tekintünk, vendégünk lesz a The Biebers és a Belga.  

A Rózsakert Szabadtéri Színpad fesztiválprogramját Szente Vajk és az Aranylakodalom nyitotta. A kőszínházban Bodrogi Gyula volt a fesztiválnyitó előadás főszereplője. Szombaton Kern András és a Tóték c. előadás látható a nagyszínpadon, illetve a Krúdy Kamarában.

Mentális térképemen mindenkinek és mindennek itt van a helye, akár élnek vagy meghaltak, akár léteznek még, vagy már nincsenek

– nyilatkozta Kováts Dénesnek a színházi weboldalon megjelent írásában Hegedűs D. Géza zsűrielnök annak kapcsán, milyen emlékei, kötődései vannak a Nyíregyházához, szülőfalujához, Ibrányhoz, és megyénkhez