20 éves a Gyermekrehabilitációs Osztály Nyíregyházán – Jubileumi ülést tartottak

Jubileumi ülést tartottak a Gyermekrehabilitációs Osztály fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából. A konferencián felidézték az osztály létrehozását és az elmúlt két évtized alatt megvalósult fejlődéseket, illetve szakmai témában tartottak előadásokat az ország különböző pontjáról érkezett vendégeknek.

Húsz évvel ezelőtt jött létre Nyíregyházán a Gyermekrehabilitációs Osztály, amelynek azóta is célja a különböző mozgásszervi betegségekkel küzdő gyermekek és családjaik segítése a gyógyítás mellett. Az osztály fontos szerepet játszik a kórház életében.

A gyemrekrehabilitáció egy nagyon fontos terület a kórházban, hiszen nem csak a gyógyítással, hanem a rehabilitációval is foglalkoznunk kell. Főleg azokban az esetekben, amikor a kicsi gyerekek nem olyan esélyekkel jönnek a világra, mint az egészséges gyerekek, számukra is meg kell adnunk a lehetőséget, hogy boldogan és teljes életet tudjanak élni. Ehhez a gyermekrehabilitáció mindent megtesz, hogy ez teljesüljön.

– mondta el Dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettese.

Az osztály fennállásnak huszadik évfordulója alkalmából tudományos ülést tartottak, ahol a régi és jelenlegi kollégák mellett, az ország minden pontjáról érkeztek érdeklődők.

1999 május elsején jött létre az osztály, így a huszadik születésnapját ünnepli a gyermekrehabilitációs ellátás. Az elmúlt húsz évben rengeteg minden történt az osztállyal és ezért szerettünk volna egy olyan szakmai konferenciát szervezni, ahol bemutathatjuk azt, hogy honnan hová jutottunk el.

– mondta el Dr. Kántor Katalin, a Gyermekrehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa.

A konferencián kiemelték, a Gyermekrehabilitációs Osztály nagy hangsúlyt fektet a munkatársak képzésére és a fejlesztésekre. Ebben nagy segítségükre van a Kérlek Segíts alapítvány.