10 éves a nyíregyházi Electrolux-gyár

Leálltak a gépsorok, félbehagyták a munkát a dolgozók kedd délután az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyárában. A cég vezetése meglepetéssel készült a dolgozóknak. Mivel tegnap volt 10 éve, hogy lerakták a gyár alapkövét, sztárvendéggel ünnepelték a jubileumot.

BONFANTI: NAGY A FELELŐSSÉGÜNK!

Péter Szabó Szilvia a legismertebb slágereivel köszöntötte a kerek évfordulón az alkalmazottakat. Az ünnepségen a gyár igazgatója ünnepi beszédet mondott. Alessio Bonfanti kiemelte, az elmúlt 10 évben 7 millió háztartási eszköz gördült le a nyíregyházi gyártósorokról. A cég folyamatosan növelte a termelékenységet és új gépsorokat állítottak be. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy a jövőben is nagy a felelőssége a nyíregyházi gyárban dolgozóknak.

[video]

Alessio Bonfanti, az Electrolux Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója úgy fogalmazott: – Felelősséggel tartozunk a részvényesek felé, akik beruházásokkal és új lehetőségekkel fejezték ki a belénk vetett bizalmukat. A nyíregyházi polgárok felé is felelőséggel tartozunk, hiszen a munkákkal nemcsak az Electrolux dolgozóknak biztosítunk munkahelyet, hanem számos olyan partnernek is, akik közvetve nyújtanak valamilyen szolgáltatást vagy biztosítanak nekünk valamilyen terméket. Felelősséggel tartozunk az új vásárlóinknak, akik elsőosztályú, minőségi termékeket várnak el tőlünk.

Az olasz származású cégvezető azt is elmondta, hogy az ipari parkban működő cég kiváló kapcsolatokat ápol az önkormányzattal. Ennek bizonyítéka a Jósavárosban létrejött Electrolux sétány, ami szerinte azt jelképezi, a cég stabil és megbízható partnere a városnak, és hosszú távon kíván munkahelyeket teremteni.

Péter Szabó Szilvia is fellépett – további képekért kattintson!

„NAGYRA ÉRTÉKELJÜK AZ ELECTROLUX TÖREKVÉSEIT

Nyíregyháza polgármestere jókívánságait fejezte ki a 10 éves gyár munkatársainak. Dr. Kovács Ferenc elmondta, a városban működő nagy gyáraknak, köztük az Electroluxnak köszönhető, hogy az elmúlt négy évben 5 ezer új munkahely keletkezett a városban. Ráadásul ezek a cégek fizetik be a helyi iparűzési adó 80 és az építményadó 90 százalékát. Arról is beszélt, hogy egy rangos városi díj is a nagy cégeknek köszönhető.

– Az, hogy a nyíregyházi lett a legbefektetőbarátabb ipari park az országban, az az itt lévő cégek, így az Electrolux és az itt működő más társaságok eredménye is, és a város is mindent megtesz, hogy az Electrolux is a következő évtizedekben jól érezze itt magát – mondta a polgármester. – Ha egy cég ilyen sikeres 10 évet tudhat magáénak, mint ez a piacvezető világcég, az azt jelenti, hogy van mit ünnepelnünk, és nagyon nagyra értékeljük, hogy több mint ezer nyíregyházi vagy a város környékén lakó embernek biztosít megélhetést.

„ANNYIT KÖLTÖTTÜNK ITT, AMENNYIBE KÉT ÚJ GYÁR KERÜLNE!”

A születésnapon részt vett az Electrolux európai hűtőgép- és tűzhelygyártásának vezetője. Dr. Gönczy Sándor kifejtette, az elmúlt 10 évben annyi fejlesztési forrást fordított a csoport a nyíregyházi gyárra, amiből két újat lehetett volna felépíteni. Két éve lecserélték a gépsorokat is, és minőségi, innovatív termékek kerülnek innen a piacra.

– Továbbra is arra fókuszálunk, hogy közép- és felsőkategóriás terméket gyártsuk, és nagyon fontos nekünk az új termék, az innováció és a fejlesztés, tehát úgy gondolom, hogy továbbra is ebbe az irányba fogunk elmozdulni – mondta.

Az ünnepség után a házigazdák gyárlátogatás keretében mutatták meg a vendégeknek, milyen termékeik készülnek Nyíregyházán.

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Máté János