Zumba party Nyíregyházán

Közel negyvenen gyűltek össze a nyíregyházi Alvégesi Művelődési Központban, hogy egy fantasztikus estét töltsenek el pörgős zenék és koreográfiák kíséretében. – Volt itt minden a hat év alatt, és én egyre jobban szeretem a zumbát. Sokan kérdezik, hogy nem untam-e rá az évek során, és a válaszom abszolút nem. Számomra ez szenvedély! Az első magyarországi oktatóképzést végeztem el, és hihetetlen, hogy mára ennyire népszerű lett ez az egész és ennyien vagyunk – mesélte örömtől csillogó szemekkel az ünnepelt, Lesch Zsófia.

 

MOTIVÁLÓ VENDÉGEK A PORONDON

 

A másfél órás programon nemcsak Zsófi mozdulatait figyelhették a résztvevők, négy vendégoktató is érkezett az eseményre. A szigetszentmiklósi Marosvári Melinda három éve oktat zumbát, mozgását, alakját pedig bárki megirigyelhetné, annak ellenére is, hogy négy fiú büszke édesanyja. Teréki Karolina Bécsben szerezte meg képesítését, az ott tanult lépéseket hozta el Nyíregyházára, Kovács Andrea pedig egy éve inspirálja a Debrecenben és Hajdúsámsonon zumbázni vágyókat. Az utolsó vendég Lendvai Mónika volt, akinek öt éve még 100 kilogrammot mutatott a mérleg, mára azonban a mindennapi mozgásnak köszönhetően top formában van.

 

FERGETEGES HANGULAT, SZÍNPADRA TERMETT ZUMBÁZÓK

 

A résztvevők neonszínű ruháikban az igazi zumbaérzést élték át, napjaink legnagyobb slágereire eszméletlenül ritmikus koreográfiákat mutattak be. Az általános iskolás korosztálytól kezdve a szépkorúakig mindenki képviseltette magát, és egytől egyig majd kicsattantak az energiától. A zumba party megkoronázásaként egy hatalmas, hatvanszeletes tortát vágtak fel a táncos lábú résztvevők, melyet oktatójuk specialitásával, gyümölcsbóléval fűszereztek meg.

Farkas Fanni

(Fotók: Kohut Árpád)