Zsinórban harmadszor nyerheti meg a kupát a Fatum Nyíregyháza - a Vasas lesz az ellenfél

Nyíregyházán rendezik csütörtökön a női röplabda Magyar Kupa döntőjét. A Fatum Nyíregyháza a Vasas ellen lép pályára. A mieink címvédőként léphetnek pályára. 

13. alkalommal jutott a női röplabda Magyar Kupa döntőjébe a Nyíregyháza. 2000-től zsinórban tíz alkalommal volt ott a fináléban a csapat, a tét pedig a 9. kupagyőzelem lesz csütörtökön. Az ellenfél a Vasas lesz, mely 2008-ban, a Nyíregyházán rendezett kupadöntőben 3-2-re legyőzte a mieinket. Most ismét a szabolcsi megyeszékhely lesz a helyszín, miután a korábbi években rendre Érd volt a házigazda. Most viszont foglalt volt a csarnok, és bár a Vasas és az Újpest is pályázott a rendezés jogára, végül a Continental Arénát ítélte a szövetség a legalkalmasabbnak.

- Nagyon örülünk, hogy házigazdái lehetünk a rendezvénynek, megtisztelő számunkra, és bízunk abban, hogy hazai környezetben jól szerepel majd a csapat - mondta Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője

A csapat hazai környezetben szeretne ünnepelni, és mivel az előző két Magyar Kupa döntőt a Fatum nyerte, így ha most is győz a gárda, végleg megtarthatja a serleget. Hollósy László vezetőedző nem szeretne nagy terhet rakni játékosaira. 

- Sokan minket tartanak hazai környezetben esélyesnek, de a Vasas egy nagyon egységes csapat, mely komoly játékoskerettel rendelkezik. Számunkra fontos, hogy stabilan játsszunk, és ha ez sikerül, bármi előfordulhat - mondta Hollósy László vezetőedző. 

A mérkőzés iránt nagy az érdeklődés, 200 jegy elővételben elkelt. A hazai szurkolók számára fontos információ, hogy a Fatum meccsekre szóló bérletek ezúttal nem érvényesek, mivel a szövetség rendezi a kupadöntőt. A klub kéri a nyírségi drukkereket, hogy piros felsőben érkezzenek a találkozóra. A 19.30-kor kezdődő Fatum-Vasas meccs előtt a bronzmérkőzésen a Jászberény az Újpest ellen lép pályára.