Zivatarok jönnek-mennek, de nem tudják megállítani a kánikulát
Fotó: Illusztráció

Hétfőn a nap nagy részében gomolyfelhős, napos időnk lesz, záporoknak minimális az esélye. Késő délutántól azonban a Dunántúlon ismét felhősödés várható, és az északi, északnyugati határ közelében már néhol kipattanhatnak zivatarok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfő reggel északkeleten még lehetnek zivatarok, a déli megyékben pedig nem kizárt kisebb zápor. Délelőtt a keleti és déli tájakról is elvonulnak a vastagabb felhők, a nap nagy részében gomolyfelhős, napos időnk lesz, záporoknak minimális az esélye – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Késő délutántól azonban a Dunántúlon ismét felhősödés várható, és az északi, északnyugati határ közelében már néhol kipattanhatnak zivatarok. Napközben élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

A napi középhőmérséklet 27 fok felett valószínű a déli megyékben, figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.

Zivatarok veszélyére is felhívták a figyelmet.

Késő estére általában 23 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Az esti átmeneti felhősödés hajnalra a keleti tájakra korlátozódik, és bár nyugaton lehetnek fátyolfelhők az égen, jellemzően tiszta időnk lesz. Az északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar, de csak kis számban és kis eséllyel. Mérsékelt délnyugati szél várható.

 

A hőmérséklet késő este 23 és 28, hajnalban 15 és 23 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu