Zeneileg és érzelmekben is gazdag új előadásra készülnek a Móricz Zsigmond Színházban!
Bob herceg Nyíregyházán! Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Huszka-dallamok, kiváló színészek, magasztos pillanatok és négy monumentális helyszín-díszlet – röviden ez lesz a Bob herceg Nyíregyházán.

A darab olvasópróbája hétfő délelőtt kezdődött el. A próba elején Kirják Róbert ügyvezető igazgató is szólt:

Gigaprodukciónak tervezzük minden szempontból!

A Bob Herceg egy csábító címlapsztori, színpadra álmodott romantikus kalandfilm formában. A darabot a teátrum főrendezője, Göttinger Pál viszi színre.

A történet szerint az angol királynő fia, György, álnevén Bob Herceg beleszeret egy elbűvölő lányba, akivel van egy kis baj. Származását tekintve ugyanis ő egyszerű polgári sarj, ráadásul apja egyik hitelezőjéhez kellene feleségül mennie, akit persze egyáltalán nem szeret. Bonyolítja a helyzetet, hogy a királyfinak is van már kiszemelt jegyese, egy rangban hozzá illő hercegnő, akinek minden álma és vágya ez a házasság, igaz, csak féktelen ambíciója parancsára, hiszen az ő szíve is másért dobog. A néző a darab végéig azért szoríthat, hogy a két szerelmes legyőzze az előttük tornyosuló akadályokat, a merev angol udvari etikettet és egy igazi álomesküvő révébe evezzen. Ismerős, hiszen ezeket a történeteket követjük az elmúlt években a bulvárlapok hasábjain, valamint az interneten is – mondja a darab rendezője, aki már közel egy éve vár arra, hogy a Bob Herceget színre vihessék.

Nagyoperettről van szó, négy hatalmas helyszín van benne, ötször öltözik szinte mindenki, tehát annak a huszonvalahány szereplőnek, aki benne van, öt ruha kell fejenként. Nagy vállalkozás, tehát kalandos hetek várnak ránk, de arra számítok, hogy minden ízében élvezetes lesz.

A zeneileg és érzelmekben is gazdag új darabban többek között Horváth Margit, Gulácsi Tamás, Nyomtató Enikő, Kosik Anita és Rák Zoltán is játszik majd.

Operett a Nagyszínpadon! A Bob herceget április 20-án mutatják majd be a Móricz Zsigmond Színházban!