Zavartalan a betegellátás – Aláírták az új szerződést a szakdolgozók

Zavartalan a betegellátás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban. Az egészségügyi dolgozók döntő többsége aláírta az orvosok és a szakdolgozók új jogviszonyáról szóló szerződést. Az integrált intézmény élen jár az oltások beadásában, másfél hónap alatt több mint 32 ezer vakcinát adtak be a kórházi oltópontokon.

A koronavírus-járvány egy éve különösen nagy terhet ró az egészségügyben dolgozók számára. Most, a harmadik hullám idején pedig további kihívásokra kell készülni, így mindenki munkájára szükség van. Az orvosok és szakdolgozók új jogviszonyukat tartalmazó szerződése kapcsán, a korábbi hírekkel ellentétben a betegellátás nincs veszélyeztetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban. Az elmúlt napok a tájékoztatásról és az egyeztetésről szóltak az intézményben.

„Az integrált intézményünkben az egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az új jogviszonyt, ennek megfelelően továbbra is részt vesznek a betegellátásban, hiszen ez a választott szakmájuk, ez a hivatásuk. Azt gondolom, hogy az elmúlt időszak nagyon nehéz volt számukra, a járvány és a járvány okozta terhek miatt fáradtak, kimerültek. Ebben a szituációban kellett dönteniük, de sikerült őket meggyőzni arról, hogy ez egy új jogviszony és egy új jogállásnak a kezdete” – nyilatkozta dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Ebben az új egészségügyi szolgálati jogviszonyban is ugyanolyan garanciát tudnak biztosítani a szakemberek számára, mint korábban – tette hozzá a főigazgató. Fontos az anyagi elismerés, ezt igyekeznek a továbbiakban is úgy kommunikálni velük, hogy a szakemberek érezzék, a pozitív változás folyamatos. Dr. Szondi Zita arról is beszélt, hogy az eddig felmerült bizonytalanságokat jelenleg sikerült elhárítani.

Kiemelkedő számok

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kiemelkedő az oltások beadásának számában is, másfél hónap alatt már több mint 32 ezer vakcinát adtak be 19 500 embernek, akik közül 13 ezren már a második oltásukat is megkapták. Jelenleg Nyíregyházán 10, Nagykállóban 2, Nyírbátorban 2, Mátészalkán 3, Fehérgyarmaton 3 és Vásárosnaményban is 2, összesen 22 oltóhely szakszemélyzete napi szinten végzi a koordinált oltásokat, de a megfelelő számú oltóanyag rendelkezésre állása esetére tervezett tömegoltásokon 55 oltóhelyen fognak oltani. Ehhez hasonló szervezőmunka szükséges a kórházi dolgozók részéről.