Nyíregyházi Járási Ügyészség: vádemelés büntetőfékezés miatt
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki tavaly nyáron a belvárosban büntető fékezéssel akart megleckéztetni egy tehergépkocsit vezető sofőrt.

 

2020 augusztusában a vádlott és a sértett gépkocsija Nyíregyházán a Vay Ádám körúton egymás mellett haladt, amikor a vádlott forgalmi sávjában torlódás alakult ki, ezért át akart húzódni a belső sávba. A tehergépkocsi sofőrje ekkor hangjelzéssel jelezte, hogy elé nem fér be, ezért a személygépkocsit vezető férfi kénytelen volt a tehergépjármű mögé besorolni. Ezt azonban nagyon sérelmesnek találta, ezért a Kossuth utcai kereszteződésben megelőzte a tehergépkocsit, és intenzív fékezéssel büntette. Amikor pedig a tehergépjármű áttért a külső forgalmi sávba, a vádlott ismét elé hajtott, és újra büntető fékezéssel leckéztette meg a sofőrt, majd szándékosan a terelővonalon közlekedett, hogy ne tudjon mellette elhajtani.

A büntető fékezést alkalmazó férfi több, alapvető közúti közlekedési szabály durva megsértésével veszélyeztette a tehergépkocsiban utazók, valamint a mellette utazó élettársa életét, testi épségét.

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt kell bíróság elé állnia, tettéért akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, illetve közúti járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség