Záruló sóstói beruházások

A Sóstó-fejlesztési projekt keretében tovább folytatódnak azok a kiegészítő beruházások, amelyek az elmaradt katlanépítés forrásának terhére valósulhatnak meg. A Csónak és a Szódaház utca találkozásánál lévő kiserdőben megálmodott mesefigurás játszóteret már birtokba vették a gyerekek, és a szabadidős park elemei is a helyükön vannak.

További képekért kattintson a fotóra!

Elkészült a térkövezés, elhelyezték a kandelábereket, a pihenőpadokat, piknikasztalokat és a napozóágyakat. A fenyvesben pedig egy élő társasjáték is szórakoztatja a Sóstóra látogatókat. A futball- és kosárlabdapálya pedig rekortán burkolatot kapott, és három pingpongasztal is várja a sportolni vágyókat.

 

ÚJ SÉTÁNY ÉS MEGÚJULT SZIGET

 

Dr. Podlovics Roland projektvezető elmondta, a beruházás keretében elkészül az Igrice sétány folytatása egészen a Blaha Lujza sétányig. A térkövezés és a rekortán futópálya már elkészült, egy másik projekttel pedig a város felől érkező sétálók és futók ideális körülmények között közelíthetik meg a tópartot.
A sziget felújítási munkálataival már végeztek a szakemberek. A kedvelt találkahelyet egy teljesen új, szibériai vörösfenyőből készült hídon közelíthetjük meg. A külső körsétányra térburkolat került, a belsőn pedig a hangulata miatt megmaradt gyöngykavics borítás. Felújították a stégeket, a korábbinál több pihenőpadot és világító kandelábert helyeztek el. A sziget zöldfelületének megújítása egy következő feladat lesz. A fejlesztés során a tóparton a régi csónakházat lebontották, az új épület már áll, a sóstói beruházás kiegészítő elemeivel ősszel elkészülnek a kivitelezők.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Trifonov Éva)