Zajlanak az útvonalbejárások az új buszokkal

Zajlanak az útvonalbejárások az új buszokkal

 

Nyíregyháza MJV Önkormányzata az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében nyert, 100 százalékos intenzitású támogatással 41 darab sűrített földgázzal üzemelő, úgynevezett CNG buszt. A 2018. január 25-i, városi közgyűlés egyik napirendi pontja volt az Önkormányzat és az Északmagyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉMKK) között megkötött Közszolgáltatási Szerződés módosítása, mely az új buszok átadásának-átvételének, valamint a hozzájuk kapcsolódó CNG töltőállomás üzemeltetésének részleteit is tartalmazta. Ehhez társulva egy szóló, valamint egy csuklós gépjármű érkezett a Kossuth térre, amit először a képviselők tekinthettek meg, majd egész nap a belvárosi járókelők is megnézhettek, akiknek nagyon tetszettek az új buszok.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A közgyűlésen elfogadott szerződés szerint a teljes flotta február elején érkezik Nyíregyházára, az átadást-átvételt követően útvonalbejárásokat végez velük az üzemeltető ÉMKK annak érdekében, hogy az üzemszerű működést semmilyen külső körülmény ne akadályozza.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Nyíregyházán jelenleg 84 darab autóbusz végzi a helyi menetrendszerinti közlekedést. 27 bel-, és 7 külterületi autóbusz vonalon. Évente mintegy 17 és fél millió utast szállítanak. Az állományt eddig jellemzően 14,4 éves átlagéletkorú járművek alkották, az új autóbuszok forgalomba állításával a helyi járműállomány mintegy 50 százaléka lecserélődik és az átlagéletkor 6 év alá csökken. A kiváltott járművek közül az idősebbeket selejtezni fogják, más részüket pedig más szolgálati helyre csoportosítják át. Az új buszok nagy része a belvárosban fog járni, a nagyobb utasforgalom miatt.


Kanócz Rita