Zajlanak a Teljesen idegenek próbái a színházban

A BÚÉK című magyar filmadaptáció színpadi változatára készülnek a Móricz Zsigmond Színházban. Az előadás a titkokat keresi az olasz szerző története szerint, hasonlóan Goda Krisztina 2018-ban bemutatott filmjéhez.

Mindnyájunknak három élete van: egy nyilvános, egy privát és egy titkos. Így szól a színházi ajánló a december 10-i bemutatóra készülő darab elé. Barátok, házastársak izgalmas, drámai, ugyanakkor mulatságos helyzetbe kerülnek a keserédes komédiában. Ismerős a történet az eredeti olasz film nyomán készült filmadaptációban, melyre több remake is készült több országban.

„Bizonyos titkokról van szó, amik az este folyamán kiderülnek, felszínre kerülnek. Egy játékot játszanak a történet szereplői, ez a baráti társaság. Kirakják a telefonjaikat az asztalra, és minden hívás, üzenet, ami érkezik, az nyilvános. Ez számos váratlan fordulatot és meglepetést takar” – fogalmazott a rendező, Tárnoki Márk.

Kiváló színészi feladatok kínálkoznak a darabban. Széles Zita és Illyés Ákos, Kosik Anita és Gulácsi Tamás, Kovács Vecei Fanni és Horváth Viktor párosa mellett Pepe szerepében Rák Zoltánt láthatjuk.

„Nem egy kifejezetten olasz történetről van szó, hanem bárhol elképzelhető. Polgári középosztály tagjait látjuk. Férjek, feleségek, tehát párokról, egy baráti társaságról szól ez a történet. Ezeknek a szövetségeknek, házasságoknak a széteséséről. Szórakoztató formában történik mindez. Maga a film nagyon alkalmas színpadra, ugyanis egy este történetét követhetik végig a nézők, egy lakásban, egy nappaliban, egy baráti vacsorán vagyunk” – mondta a rendező.

Miközben a néző a szereplőkön és helyzeteken mosolyog, óhatatlanul is a saját életére, vagy legalább telefonjára gondol. Tárnoki Márk rendezése december 10-én kerül a nézők elé a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán.