Vízosztás – 1500 palack hűtött frissítővel kínálták a járókelőket a belvárosban
fotó: Szarka Lajos

Összesen 1500 palack vizet osztottak ki kedden délben, a belvárosban. A legmelegebb órában kínálták a hűsítő italokat, a koordinációban a Közterület-felügyelet segítette Jászai Menyhért alpolgármestert és dr. Kása Brigitta aljegyzőt. Tekintettel a hőségriadóra, már hagyomány Nyíregyházán, hogy a nyári forróságban palackozott ásványvizet osztanak a forgalmas helyszíneken.

Jólesik a felfrissülés biciklizés közben, miután kedden is kánikula volt Nyíregyházán. A járókelőket, kerékpárosokat és az autósokat is hűtött vízzel kínálták a belvárosban, a legmelegebb órákban. A Közterület-felügyelet számára a nyári időszak több időszakos feladatot jelent a város bel- és külterületén egyaránt.

Ennek hatására, hogy ilyen meleg van, a parlagfű elkezdett nagyon jó minőségben és gyorsan nőni, lassan a pollent is fogja szórni. Azon túl, hogy alapból is sok munkánk van, ez még több feladatot ad, miután már sok bejelentést kaptunk. A nagy melegben nehezebb a felügyelők munkája is, miután a nagy hőségben gyalog is dolgoznak, nem csak kocsival járnak. Igyekszünk vigyázni rájuk, ellátjuk őket hűtött folyadékkal, napszemüveget kapnak, minden, ami kell, azzal el vannak látva” – nyilatkozta Bodrogi László, a nyíregyházi Közterület-felügyelet vezetője.

Ezen túl már az is megszokott, hogy a vízosztást koordinálják a felügyelők. Két autóval érkeztek ide, a belvárosi bevásárlóközpont melletti térre, ebből osztották ki az 1500 palack hűtött ásványvizet. A kínálásban segített még Jászai Menyhért alpolgármester és dr. Kása Brigitta aljegyző is. A hőség idején a szakemberek folyamatosan hangsúlyozzák, mennyire fontos a folyadékfogyasztás, az önkormányzat ebben tudott segíteni a járókelőknek fél-fél liter szénsavmentes ásványvízzel.

Vörös kód riasztást rendeltek el központilag, ami szerda éjfélig tart. Ennek az a lényege, hogy ha elér bizonyos szintet az átlaghőmérséklet, akkor a szociális intézmények, azon belül is a bentlakásos intézmények kötelesek megnyitni a kapuikat a hajléktalanok előtt. Erre azért van szükség, hogy ebben a melegben senkit ne érjen egészségkárosodás. Az önkormányzat a járókelőkön is próbál segíteni ezzel az 1500 palack vízzel. Ha a hőmérséklet megkívánja, akkor lesz még további vízosztás is” – mondta Jászai Menyhért alpolgármester.

Bár egy érkező hidegfront szerdára újabb záporokat, zivatarokat ígér, a hőmérséklet így is 28 és 36 fok között marad a hét további napjain is.

Kapcsolódó galéria

Ingyenes vízosztás 20230718