Vízivarázs-birodalom Sóstón

Sóstógyógyfürdő igazi vízi paradicsom lett. Az Aquarius Élményfürdő előtt épült új szökőkúttól hangos a sajtó és a közösségi média, de nagy népszerűségnek örvendenek a Tófürdő előtti, valamint a Székelykapu mögötti, korábban meglévő szökőkutak is, amelyek között egy 2 méter széles, 10 lépcsőből álló összekötés létesült.

Hetek óta varázslatos látvány fogadja a Tófürdő előtt sétálókat. Működnek a megújult szökőkutak és az azokat összekötő csobogó is. Nyíregyháza MJV Önkormányzata százszázalékos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert Sóstógyógyfürdő komplex turisztikai fejlesztésére. A kivitelezési munkálatok 2021. év végén fejeződtek be. Az Aquarius Élményfürdő előtt többek között új szökőkút épült, a Tófürdő előtti, valamint a székelykapu mögötti, korábban meglévő szökőkutak pedig megújultak. Ezek már rossz műszaki állapotban voltak, elbontották őket és a helyükön új, kör szökőkutak létesültek.

- Szerettük volna, ha egy vízivarázs birodalom jött volna létre Sóstóból a felújítás kapcsán. Itt volt már korábban két szökőkút: a Tófürdő bejárata előtt, illetve a Székely kaputól nem messze. Mivel a két szökőkútnak érdekes az elhelyezkedése, így adta magát a gondolat, hogy mi lenne, ha középen ezek össze lennének kötve - mondta el Podlovics Lajos, a Sóstógyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

A két szökőkút elhelyezkedéséből született a gondolat tehát, hogy a kettő között egy 2 méter széles, 10 lépcsőből álló összekötés létesüljön. Ebben vízkép fúvókák kaptak helyet, az összekötésben áramló víz pedig egy patak vízfolyását imitálja. 

Az új szökőkutakkal és azok összeköttetésével tovább épült és szépült Sóstógyógyfürdő, így a helyi lakosok és az ide érkező turisták egy szerethető, de még modernebb, az igényeiket magasabb szinten kiszolgáló környezetben pihenhetnek.