Innovatív megoldás a Sóstói Piacon

Június első felében nyitott meg a Sóstói Piac, azóta hetente öt napon át, szerdától vasárnapig, délután 16 órától napnyugtáig várja az érdeklődőket, a helyi termelők, ipar- és népművészek által kínált portékák széles kínálatával. Az idei évtől a piac árusai vadonatúj, kétfunkciós térbútorokon kínálják termékeiket, melyek piacidőben asztalként, egyébként pedig napvitorlával védett pihenőpadként funkcionálnak.

 

Idén június tízedikén nyitott meg a Sóstói Piac a Blaha Lujza sétány melletti szökőkút megújult környezetében. Ez már a hetedik év, hogy szerdától vasárnapig helyi termelők, ipar- és népművészek által kínált portékák széles kínálatával várják a kilátogatókat. Kezdetben sárga fedéssel rendelkező asztalokat helyeztek ki, de azok nem voltak időjárástűrőek, egy nagyobb vihar esetén felborultak.

 

-A Sóstói Piac önmagában népszerű. Látványos, szeretik az emberek, a helyi termelők a portékáikat el tudják adni. De ezek a régi kecskelábas kis sárga fedéssel rendelkező asztalok azért nem minden esetben voltak olyanok, hogy amelyek az időjárásnak ellenálltak. Ha jött egy nagyobb vihar, felborultak, hiába rögzítették le a kollégák. Így adta magát a gondolat, hogy újítsuk meg ezeket is a projekt során, de csináljunk többfunkciós elemet belőlük- magyarázta Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

 

Az idei évtől a piac árusai vadonatúj kétfunkciós térbútorokon kínálják termékeiket, melyek piac időben asztalként, egyébként pedig napvitorlával védett pihenőpadként funkcionálnak.

 

-Ami most láthatóan pad, ilyenkor, amikor nincsen piac, az a piac idejére árusító pulttá alakul át. Egy mozdulattal a háttámláját a padoknak át lehet dönteni.

 

Ezek az új bútorok fedést is kaptak, tehát egy kisebb zápor, zivatar esetén is védelmet nyújtanak. A vásársorozaton egyébként 3 tematikus értékesítési kör váltja egymást alkalomról alkalomra. Holnap a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum kataszteri tagjainak vására, szombaton a Búza téri Piac árusainak vására, vasárnap pedig az Aranykapu Népművészeti Egyesület tagjainak vására várja majd a kilátogatókat.