Vizet Mindenkinek!  - Kiegyensúlyozott, jó évet zárt a Nyírségvíz
A Nyírségvíz Zrt. menedzsmentje tartott tájékoztatót az eredményekről, tervekről.

8 milliárd forintot is meghaladó árbevételről, közel másfél milliárdos tervezett beruházásról, automatizált rendszerekről, Havária eszközparkról, és a Víz Világnapja pénteki eseményeiről tartott tájékoztatót a Nyírségvíz Zrt. menedzsmentje.

 

 

Kiegyensúlyozott, jó évet zárt a Nyírségvíz Zrt. Jelentős fennakadás nélkül zajlott a 2018-as esztendő, így kedvezőek voltak az értékesítési adatok. Ma már 91 településen, több mint 150 ezer felhasználónak szolgáltat ivóvizet a cég, illetve 68 településen végzi a szennyvízelvezetést és tisztítást. Kielégítő a kapacitás, így a nyári kánikulában is biztonságos lesz az ellátás.

Ivóvízből 15 millió köbmétert értékesítettünk, és a szennyvíz számlázás is közelíti a 14 milliót, hiszen egyre több szennyvíz bekötés létesül. Folyamatosak a fejlesztések. A tavalyi évben is sok bekötés volt, és van még lehetőség a továbbiakban is. Építés-szerelési   munkákat is végeztünk. Ez is közelíti az 1 milliárdos összeget, így összesen több mint 8 milliárd forintos árbevételt értünk el. - fogalmazott Szabó Istvánné, a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója.

 

A gördülő fejlesztési tervben megszabott keretek között végzi a cég a víziközmű rendszerek, a vezetékek és szerelvények megújítását. A csatornahálózaton a berendezések cseréje szerepel 900 milliós terv szerint, emellett 600 milliót szánnak egyéb felújításokra és beszerzésekre.

Lesz egy nagyobb vízrekonstrukció és csatorna is. Az egyik az Irinyi János utcán. Bekötés rekonstrukció pedig a sóstóhelyi részen. Reméljük, ez nem zavarja majd a lakosságot. A csatorna az béleléses technikával fog megújulni. Csak az indító és befejező résznél vannak felszíni munkák.- fogalmazott a nyíregyházi munkák kapcsán a vezérigazgató.

 

A Társaság a díjbevételből kitermelt saját forrásból, a 8 milliárd forintos árbevételből finanszírozza a beruházásokat, ill. tavaly először írtak ki az ágazatban rekonstrukciós munkákra és energiahatékonyságra pályázatot, melynek eredménye még ismeretlen. Egy tavalyi képzési projektben viszont sikerrel szerepeltek, hiszen a cég nagy figyelmet fordít a szakemberek képzésére és az utánpótlásra.

Március 22. a Víz Világnapja. Mint minden évben, idén is megnyitják a víztorony ajtaját, illetve a két szennyvíztisztító telepen is fogadják nemcsak a diákokat, de a felnőtteket is.

Így szól Matyasovszkiné Buri Adrienn kommunikációs vezető ajánlója:

ENSZ határozat alapján ünnepeljük a Víz Világnapját, ami napjainkra kifejezetten fontossá vált, hiszen a víz lesz az egyik legfontosabb elemi erő az elkövetkezendő évtizedekben és évszázadokban. Borzasztó, hogy mostanában is már milliók halnak szomjan a tiszta víz hiánya miatt. Az idei Víz Világnapi jelmondat a Vizet Mindenkinek! pontosan erre próbál utalni. 

 

Megmutatják a víz útját, mely Kótajból, Nyírtelekről, illetve Paszabról ered, aztán tárolják a víztoronyban, majd az elosztókon jut el a fogyasztó asztalára. A Nyírségvíz interaktív programot szervezett a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakembereivel együtt. Pénteken délelőtt 9 órától délutánig várják az iskolásokat és más érdeklődőket.

Kapcsolódó galéria

Évértékelés a Nyírségvíz Zrt-nél